Fabrieksbezoek Musical Fidelity

Een Engelsman zou  Musical Fidelity oprichter Antony Michaelson (1951) waarschijnlijk omschrijven als brutally honest. Eigenzinnig, koppig en tegendraads zijn andere kwalificaties van de man die de hifi-wereld prachtige apparatuur schonk.

Zijn politieke mening schuift hij tijdens dit fabrieksbezoek ook niet onder stoelen of banken. De left wing bastards krijgen om de haverklap de schuld van haast alle wereldproblemen. De huidige lijn versterkers zal naar eigen zeggen de komende jaren niet wijzigen, want "veel beter kan ik ze niet maken". En die left-wing motherfuckers zullen ontwerpen als de AMS100 wel gaan verbieden met valse `groene` argumenten. Niet dat Michaelson de natuur geen warm hart toedraagt, integendeel. “Laten ze iets doen aan échte problemen als de vervuiling van de zee!”

Wie meer over de man Antony Michaelson () wil weten verwijs ik graag naar zijn interview met HiFi.nl precies twee jaar geleden.  
Maar blijkbaar is hij de afgelopen jaren wel milder geworden, want tot onze niet geringe verbazing opent Michaelson de presentatie met een bekentenis: “De afgelopen jaren heb ik te weinig geluisterd naar de markt. Teveel producten uitgebracht (tot nu toe 250(!)) en, misschien nog erger, te snel opvolgers van producten geintroduceerd. Goede reviews dreven de verkoop en productontwikkeling. Maar als de werking van de lovende reviews verslapte vond ik het tijd worden om met een nieuw apparaat - vaak met een totaal afwijkend uiterlijk - te komen om zo weer positieve reviews te krijgen. Achteraf bezien heeft dat het merk Musical Fidelity geen goed gedaan. En dat valt mij aan te rekenen.”


Antony Michaelson

Consistentie in uiterlijk – de complete Musical Fidelity lijn vertoont momenteel duidelijk familietrekken, waarbij apparaten uit de M6, M3 en M1 serie onderling zondermeer te mixen zijn – technische superioriteit en langer lopende productlijnen werden drie jaar geleden de nieuwe speerpunten. En aandacht voor nieuwe productgroepen. Met als beste voorbeeld de introductie van de M1 Clic waarvoor we naar Engeland afreisden.

MERK

EDITORS' CHOICE