NIEUWSSony

CES 2015: Sony presenteert NW-ZX2 walkman voor hi-res audio

Redactie HiFi.nl | 06 januari 2015 | Sony

Sony presenteerde in Las Vegas een oplossing voor mensen die graag een hogere kwaliteit audio willen dan de gemiddelde tablet of smartphone kan bieden. De nieuwe NW-ZX2 walkman kan geluid afspelen in hogere dan cd-kwaliteit. Er hangt wel een redelijk prijskaartje aan: de draagbare muziekspeler is vanaf het voorjaar verkrijgbaar voor 1200 euro.

De ZX2 kan muziekbestanden in 24-bit en met 192 KHz afspelen. Dankzij Sony’s S-Master HX-versterker wordt analoog geluid zonder kwaliteitsverlies omgezet naar een digitaal formaat. Daarbij zou volgens Sony niets van de hoogfrequentie verloren gaan. Ook zouden MP3's en muziekbestanden van cd's volgens het merk worden ge-upscaled waardoor ze dichtbij hi-res audio in de buurt komen.

De LDAC-codec zou de overdracht via Bluetooth moeten verbeteren en deze tot drie keer efficiënter maken. Het apparaat heeft een standaard opslaggeheugen van 128 GB dat is uit te breiden naar 256 GB middels een MicroSD-kaartje. Een gemiddeld hi-res audiobestand neemt zo'n 150 MB in beslag.


EDITORS' CHOICE