REVIEW

Maxii Energii Maxiimus P16 tachyonenveldgenerator

Werner Ero | 18 maart 2015

Dat we eigenlijk nog maar (heel) weinig echt weten van de elektrosmog om ons heen, bleek onlangs bij mijn test van de Maxii Energii Maxiimus P16. Een compact apparaat wat qua werking ons huidige kennis- en vooral acceptatieniveau zover te boven gaat, dat daardoor al snel allerlei rationele alarmbellen beginnen te rinkelen. Wat het bijna helemaal ongeloofwaardig maakt, is dat ik zelfs mijn eigen verhaal niet eens met begrijpbare theorieën kan staven. Voor mensen die alleen maar geloven in wat ze zelf kunnen verklaren, is dit natuurlijk al meteen een goede reden om hier nu meteen al af te haken. Voor alle andere overgebleven nieuwsgierigen raad ik u toch aan om verder te lezen en uzelf te verbazen dat het schijnbaar onmogelijke, toch uiteindelijk mogelijk blijkt te zijn.

Soms is de oorsprong van hoe een test tot stand komt nog bijna vreemder dan het product in kwestie zelf. Zo ook met dit relatief kleine uit Duitsland afkomstige apparaat wat in eerste instantie door ing. Hans Seelhofer van de Zwitserse firma Fostac is ontworpen om natuurlijke energieën te maximaliseren waardoor een optimaal welzijnsgevoel kan worden gecreëerd. In 2011 werd na het overlijden van Hans Seelhofer de productie van de Maximus overgenomen door Maxxii Energii GmbH uit Duitsland. De naam van het product werd daarbij gewijzigd in Maxiimus. Ron Kemp, de Nederlandse ‘stroomgoeroe’ en eigenaar van Kemp Elektroniks uit Amsterdam, weet dat ik doorgaans een broertje dood heb aan allerlei onzinnige audiofiele verzinsels en zinloze tweaks. Producten die vaak naast een discutabele werking, als ze überhaupt al wat doen, eerder aspecten veranderen dan daadwerkelijk verbeteren. Toch heeft hij het aangedurfd om met dit ogenschijnlijk toch wel erg ‘vage’ product bij mij aan te kloppen voor een diepgaande test.



Wel of niet testen
Mijn eerste contact met Ron over dit testproduct vond plaats begin september 2014. Hij informeerde mij toen per mail over een compleet nieuw product, de Maxiimus P40. Hoewel dit apparaat volgens hem geen lichtnetfilter was, diende het wel ‘even’ in onze meterkast te worden ingebouwd! Nu probeer ik doorgaans altijd zoveel mogelijk voor alle nieuwe dingen die op mijn pad komen open te staan. Maar bij de woorden ‘inbouwen in de meterkast’, realiseerde ik mij ook ineens dat het mij op dat moment nog volledig onbekende product, direct al wel heel permanente vormen aan begon te nemen! Eerst maar eens lezen op de Kemp website wat ik mij bij deze Maxiimus P40 zou moeten voorstellen. Maar hoewel mijn vraagtekens daar in eerste instantie nu niet bepaald kleiner van werden, werd mijn nieuwsgierigheid bij alles wat ik las wel in steeds hogere mate aangewakkerd. ‘What the f.ck’ was hier aan de hand?! Hoe kon zulke behoorlijk omstreden materie ook maar enige invloed op een audiosignaal uitoefenen? Net op het moment dat ik besluit om daar onze strak georganiseerde meterkast niet aan op te offeren, is Ron Kemp mij telefonisch voor. Want naast de permanent in te bouwen P40, blijkt er sinds kort ook een kleinere plug & play variant te bestaan die Maxiimus P16 is genaamd. Het gaat hier om een klein en handzaam tafelmodel met zo’n 70% van de werking van de grotere P40 en die voor alle mobiliteit naast een ophangbeugel voor muurbevestiging, ook is voorzien van een mooie voetplaat en een vast snoer met netstekker. Daarmee is per direct ineens mijn belangrijkste horde genomen en deel ik Ron meteen mee dat ik graag eens met de P16 kennis wil maken.



P16
Een paar dagen later is het dan zover en wordt mij door een transporteur een nogal grote, maar gelukkig niet enorm zware doos overhandigd. ‘Hmm, zo groot zou die P16 volgens mij toch niet moeten zijn?’ mompel ik bij mijzelf terwijl ik het plakband met een mesje doorsnijd. Uit de grote doos komt vervolgens extreem goed verpakt in vele laagjes bolletjesplastic, een platte witte doos tevoorschijn. Naast een grote rode sticker met ‘Vorsicht Glas!’ blijkt na het lichten van de deksel, het inwendig in enkele compartimenten te zijn onderverdeeld. Naast de voetplaat met montageschroeven en een handleiding in het ene compartiment, ontwaar ik tenslotte door het omvouwen van nog enkele kartonnen flappen, ook de goed verpakte P16. Het blijkt om een keurig wit (RAL 9016) gepoedercoat kastje met de maten 32.3 x 18.8 x 6.2 cm en een gewicht van 4,7 kg te gaan. Aan de voorzijde van dit stevige geheel, is een klein glazen venster aangebracht waarop tussen twee accumulatoren een zacht verlichte 12-kantige doorzichtige piramide zichtbaar is. In vergelijking tussen de elders op het internet verkrijgbare P16 exemplaren, wordt door Kemp Elektroniks het apparaat standaard nog voorzien van een mooi Kemp LO powercord met degelijke netstekker en een extra ontstoringscondensator voor het neonlampje van de sfeervol verlichte piramide. Dit transparante 12 facetten tellende object is in 2012 toegevoegd om de negatieve gevolgen van 4G draadloos mobiel internet te harmoniseren. Buiten het insteken van de netstekker kan aan het apparaat niets worden ingesteld.






EDITORS' CHOICE