ARTIKELKlinkt Beter

Europese primeur bij Klinkt Beter opendeur


Redactie HiFi.nl | 02 januari 2016

De 432 EVO muziekserver bestaat nu twee jaar daarom organiseert Klinkt Beter een bijzondere show op 9 en 10 januari 2016 met een Europese primeur.

Wat er te doen is tijdens de show:

AMPHION
Speciaal uit Finland werd het recent vernieuwde vlaggenschip van Amphion overgevlogen: de Amphion Krypton3, een primeur voor Europa. 
De Krypton3 luidspreker heeft een ongekend realisme t.o.v. veel hifi luidsprekers, en trekt zich weinig aan van de ruimte. Dankzij het cardiod enclosure systeem worden de reflecties met een factor 100 (20dB) gedempt aan de zij- en achterkanten, waardoor je voornamelijk het direct geluid hoort. Ook in moeilijke ruimtes met glaspartijen of laagproblemen hebben ze minder last t.o.v. traditionele ontwerpen.Ook de Two18 en One18 studiomonitoren en de Argon 7L vloerstaander (kleine broer van de Kryptons) zijn van de partij, ditmaal opnieuw met Densen versterking en de Densen DenDac.

EVO ESSENCE 
De 432 EVO ESSENCE en 432 EVO STANDARD muziekservers komen tot 31/1/2016 met een lineaire voeding. De 432 EVO is nu ook compatible met ROON. 
De 432 EVO muziekservers bestaan in drie versies:

  1. het € 3.999 HIGH-END topmodel met dubbele externe lineaire voeding, high-end USB, spring suspension, optionele high-end DC kabels en nog veel meer .... een server die vergeleken wordt met de allerbeste digitale bronnen en met analoge tapedecks. Een review die weldra in Music Emotion verschijnt bevestigt dit.
  2. een € 1.999 STANDARD basismodel dat later geupgrade kan worden naar het topmodel
  3. het € 2.999 ESSENCE model met ingebouwde DAC, met ingebouwde voeding

3. SBOOSTER OEM partnership

Sinds kort is 432 EVO OEM partner geworden van Sbooster. Sbooster maakt fantastisch klinkende lineaire voedingen die overal als zeer goed gereviewed worden en een perfecte aanvulling zijn voor onze ESSENCE en STANDARD modellen. Wij kozen voor The Best Of Two Worlds (BOTW) met split current systeem.De 432 EVO STANDARD trekt nog geen 10 Watt uit de Sbooster, en de ESSENCE zit rond de 15 Watt. De Sbooster zit tot eind januari gratis bij elke 432 EVO STANDARD en 432 EVO ESSENCE, nadien kost de optie € 200 extra. Los kost de voeding € 280.

4. ROON

Klinkt Beter heeft ROON compatible gekregen met de 432 EVO, waardoor een ROON omgeving kan afspelen via de 432 EVO als eindpunt. Zo geniet je van één van de beste streamers inclusief de 432 Hz weergave, met de prachtige interface van ROON. 

En er is meer:

Alle muziek op de opendeur wordt live in 432 Hz omgerekend door de EVO's. De 432 EVO ESSENCE zal ook prominent aanwezig zijn. Er zullen live demo's zijn met shootouts tussen de betere klinkende 432 Hz tuning, en de standaard  440 Hz waarin de meeste muziek tegenwoordig is opgenomen. Je kan dus op eigen tempo tussen beide schakelen.

Verder zijn vaste waardes:

  1. Tellurium-Q bekabeling
  2. Audiobyte Black Dragon DAC
  3. Auralic Vega DAC
  4. Densen & Vitus electronica
  5. Amphion versterkers

en uiteraard het Klinkt Beter en Knooppunt Audio duo.

Opendeurweekend praktisch:

Op beide dagen ben je welkom zonder afspraak, maar vooraf een seintje geven wordt geapprecieerd.

Op zaterdag 9 januari ben je welkom vanaf 14u tot 20u. 
Op zondag 10 januari ben je welkom vanaf 10u tot 18u.

EDITORS' CHOICE