NIEUWSLibratone

CES 2016: Libratone Zipp en Zipp Mini

Redactie HiFi.nl | 08 januari 2016 | Libratone

Het Deense Libratone lanceert op de Consumer Electronics Show geen nieuwe modellen, maar wel nieuwe uitvoeringen; de 'Copenhagen Edition' van de eerder uitgebrachte Zipp en, een Libratoontje lager, de Zipp Mini. Te herkennen aan de stevige aluminium voet, cover van Italiaanse wol en het leren handvat. "Net als de originele modellen bieden ze de meest flexibele multiroomervaring, hetzelfde rijke 360°-geluid en naadloze connectiviteit via WiFi en Bluetooth."

Italiaanse wol is overigens al jaren het handelsmerk van Libratone. “Het originele idee voor de wollen speakercovers was het toevoegen van een warm, vriendelijk element aan een traditioneel hard en onvriendelijk ogend product”, zegt Jan McNair, CEO van het merk. “Het werd een hit in de designwereld en we wonnen er meerdere awards voor innovatief design mee. Bij het ontwikkelen van de nieuwe generatie Zipp-peakers hebben we er bewust voor gekozen de kenmerkende wol te reserveren voor onze meest exclusieve producten. De Copenhagen Edition is precies dat.”

De Copenhagen Edition is verkrijgbaar als Zipp of als Zipp Mini. Beide speakers bestaan uit speciaal voor Libratone ontworpen onderdelen. Het 360° FullRoom-geluid, WiFi- en Bluetooth-connecties en acht tot tien uur batterijduur maken de speakers geschikt voor muziekstreaming in en om het huis. De apparaatjes zijn compatible met Spotify Connect en Apple Music, beschikken over een intuïtieve interface, speakerphonefunctie en vijf voorgeprogrammeerde internetradiostations. Alle functies kunnen worden bestuurd vanaf de speaker zelf of via de Libratone app, te downloaden in de AppStore of via Google Play.

De Zipp en Zipp Mini Copenhagen Edition zijn online verkrijgbaar op www.libratone.com vanaf 15 februari 2016 en kort daarna in de winkel voor respectievelijk €399 en €349. Kleuren: Salty Grey, Pepper Black, Raspberry Red en Steel Blue. Er zijn extra wollen covers verkrijgbaar in de kleuren Almond Brown en Icy Blue. 


EDITORS' CHOICE