NIEUWSSharp

ISE 2016 – Sharp toont 8K

Redactie HiFi.nl | 09 februari 2016 | Sharp

Een aantal jaar geleden zagen we op CES 2013 een eerste presentatie van de mogelijkheden van 8K. Toen nog vrij zinloos voor de uiteindelijke consument, aangezien de enige 8K-content een kort filmpje van zo'n 30 seconden was, dat continu in een loop speelde, en de prijs voor een dergelijk toestel niet bepaald toegankelijk was. Drie jaar verder zijn er inmiddels wat meer stappen gezet, en toont Sharp in Amsterdam de eerste 8K-display voor de verkoop.

Het betreft de eerste Europese onthulling van Sharps innovaties in het display-assortiment: een 85 inch 8K-monitor die momenteel alleen nog verkrijgbaar is in Japan. Daarnaast lanceert Sharp vandaag een 80 inch 4K-monitor met een uitbreiding van het kleurengamma en een 70 inch draadloze Big Pad.

Ronald Huijbregts, Manager Sales en Marketing bij Visual Solutions Sharp Electronics Benelux: “We hebben in 2015 al de vruchten mogen plukken van onze investeringen in R&D, in onze partners en in onze channel-strategie. Zo zagen we de verkoop van onze interactieve flatpanel-displays (IFPD) zelfs verdubbelen. Nu breiden we ons assortiment verder uit en investeren we samen met onze partners in nieuwe manieren om deze producten in te zetten. Onze stand tijdens ISE laat dan ook een flinke ontwikkeling zien op het gebied van innovatie en inspirerende technologie.”

8K-zone
Sharp geeft bezoekers onder meer een exclusief voorproefje op haar 85 inch 8K-monitor. Het display is ’s werelds eerste 8K-monitor dat daadwerkelijk beschikbaar wordt gesteld voor de verkoop. Deze monitor met ultrahoge resolutie is voorzien van Sharps IGZO-technologie, Sharps meest uitgebreide kleurengamma, en High Dynamic Range (HDR) voor een levendige beeldweergave.

80 inch 4K-display voor de retailsector
Sharp presenteert bovendien haar laatste uitbreiding van het 4K-assortiment: een 80 inch 4K-monitor (PN-H801) met dunne, aluminium omlijsting. De monitor kan permanent aan blijven staan en beschikt over een levendige kleurweergave dankzij een uitbreiding van het kleurengamma en de unieke UV²A LCD-beeldtechnologie. Het scherm met ingebouwde 4K-mediaspeler biedt een veelzijdige en betrouwbare beeldweergave en is speciaal ontwikkeld voor retailers en technici. 


EDITORS' CHOICE