NIEUWSSonus faber

Nieuwe instapserie van Sonus Faber: Principia

Jasper Mijwaard | 23 april 2016 | Sonus faber
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 15 april 2016

Voor iedereen met een beperkt budget die wél wil genieten van goed geluid en mooi Italiaans design komt speakerfabrikant Sonus Faber nu met gloednieuwe instapmodellen. De Principia-serie bestaat uit twee boekenplankspeakers, twee vloerstaanders en een center speaker.

Met de nieuwe Principia borduurt Sonus Faber verder op het succes van de Chameleon. Niet alleen zijn het wederom luidsprekers die hoge kwaliteit moeten leveren voor een relatief laag bedrag, maar ook qua design heeft de fabrikant uit het noorden van Italië inspiratie gehaald uit de Chamelon-serie. Oké, de Principia heeft dan geen verwisselbare zijpanelen en de leren bekleding is vervangen door vinyl met houtpatroon, maar de overeenkomsten zijn overduidelijk.

Sonus Faber laat weten dat niet alleen het uiterlijk van deze nieuwe serie is gebaseerd op de Chameleon. De 29 mm tweeter is namelijk exact hetzelfde, terwijl de rest van de drivers volledig nieuw ontwikkeld zijn en (nog) in geen enkele andere speaker te vinden zijn.

Is de Principia dan gewoon een Chameleon voor mensen die niet de behoefte hebben om de zijpanelen regelmatig te verwisselen? Nee, er is nog een ander belangrijk verschil: de prijs. De jongste serie uit de Sonus Faber familie is namelijk nóg betaalbaarder:

Principia 1 (€299 per stuk)
Boekenplank speaker
1x29 mm tweeter, 1x150mm midwoofer

Principia 3 (€349 per stuk)
Boekenplank speaker
1x29mm tweeter, 1x180mm midwoofer

Principia 5 (€649 per stuk)
Vloerstaande speaker
1x29 mm tweeter, 2x150mm midwoofer

Principia 7 (€799 per stuk)
Vloerstaande speaker
1x29 mm tweeter, 2x180mm woofer  

Principia C (€199 per stuk)
Center speaker
1x29 mm tweeter, 1x150mm midwoofer, 1x150mm passieve radiator

Stand (€119 per stuk)
Voor Principia 1 en 3 

De Principia-serie zal vanaf juni 2016 in Europa te verkrijgen zijn, voorlopig alleen met een zwarte finish. 

MERK

EDITORS' CHOICE