REVIEWTeac

Review: Teac NT-503DAB

SAMENVATTING

Als we kritiek hebben op de NT-503DAB, dan is het op de Android-app. Maar gegeven dat je met die app wel verder kunt en vaak kunt vervangen door gratis alternatieven, beschouwen we dat niet als een echte dealbreaker. Zeker als je kijkt naar het rest van het plaatje. Teac rijdt met de NT-503DAB immers een bijna foutloos parcours. Het is een toestel met mogelijkheden zat en een zeer aangename klank die je nog (lichtjes) kunt manipuleren via de ingebouwde filters. De compacte vorm is niet voor iedereen interessant en ook het prijskaartje lijkt wat fors, maar je ontvangt in ruil voor je centen wel een DAC/streamer/hoofdtelefoonversterker die je luistersessies aan de pc naar een zeer hoog niveau kan tillen. Als je hem maar matcht met de juiste hoofdtelefoon – maar dat is zo bij elke hoofdtelefoonversterker uit een hogere prijsklasse. Nu is het nog wachten op een nieuwe Teac-versterker uit de 503-generatie zodat je op hetzelfde niveau met speakers kunt luisteren…

PLUSPUNTEN

  • + Monaurale DAC-opbouw
  • + Prima, inzichtrijke DAC-conversie
  • + Meer dan degelijk hooftelefoonluik
  • + Streamingmogelijkheden
  • + Puike bouwkwaliteit
  • + Bluetooth met aptX
  • + Afstandsbediening
  • + DAB

MINPUNTEN

  • - Geen WiFi
  • - App mag gelikter zijn
  • - DAB-stationselectie omslachtig

De Reference 500-lijn van Teac herbergt verschillende audio-apparaten die ondanks hun compacte vorm toch goed presteren. De nieuwste telg, de NT-503DAB, maakt het beproefde recept nog lekkerder door de enorme veelzijdigheid.



Bij Teac is de Reference 500-lijn de top qua hifi in een compacte A4-vorm. Zo groot als een blad papier dus, al zijn ze natuurlijk wel wat dikker en zwaarder.De voorbije jaren zagen we zo verschillende modellen met een ‘501’-etiket verschijnen, zoals de AX-501- versterker en UD-501- DAC. De Teac Reference 500-toestellen zijn naar hifi-normen relatief kleine apparaten, maar wel met een zeer goede bouwkwaliteit, zowel aan de binnen- als buitenkant. Als je het metalen design met zijn karakteristieke handvaten in één woord wil samenvatten, dan is ‘stoer’ wellicht het meest accuraat. Door hun vorm en afmetingen zijn deze Teacs interessante apparaten voor mensen die in de woonkamer een compacte maar hoogwaardige oplossing willen plaatsen. Maar ook thuiswerkers die aan hun pc van zeer goede geluidskwaliteit willen genieten, kunnen deze Reference-lijn op hun verlanglijstje plaatsen. 



De 503-generatie
Eind vorig jaar is het Japanse merk begonnen met in alle stilte een nieuwe generatie uit te brengen met de modelnummer ‘503’. Eerder bekeken we al de indrukwekkende UD-503 DAC/hoofdtelefoonversterker, nu is het de beurt aan de NT-503DAB. Er is ook een NT-503, een identiek toestel maar dan zonder DAB-ontvanger. De testconclusies van dit artikel gelden bijgevolg ook voor dat toestel. De NT-503DAB is zonder twijfel de veelzijdigste telg uit de Reference 500-lijn ooit. Naast een DSD-compatibele DAC en hoofdtelefoonversterker, is het ook een netwerkspeler én een DAB-radio. Oh ja, we waren bijna vergeten dat het muziekstreaming via Bluetooth aankan en de nodige pre-outs bezit (met optionele vaste uitgangsvolume) zodat je de NT-503DAB zowel kunt inzetten zowel voor je hooftelefoonplezier als onderdeel van een hifi-installatie met speakers. “Is er iets dat dit apparaat niet kan?”, vragen we ons al stilaan af. 


EDITORS' CHOICE