REVIEWPanasonic

Review: Panasonic TX-32DS600

SAMENVATTING

Lees hieronder de plus- en minpunten van de Panasonic TX-32DS600.

PLUSPUNTEN

  • Uniformiteit
  • Kleurweergave
  • Handig Home scherm

MINPUNTEN

  • Zwartwaarde en contrast
  • Geen DTS of HEVC in de mediaspeler
  • Bewegingsscherpte
  • Geen USB-opnames
  • Prijs

Design en aansluitingen

Je merkt dat fabrikanten op deze kleinere toestellen in veel opzichten wat beknibbelen. Het design van de DS600 straalt dat ook duidelijk uit. Een lichtgrijs plastiek kader, een redelijk dik profiel, een eenvoudige voet, het toestel is een grijze muis.

Ook bij de aansluitingen merk je dat. De Panasonic beschikt slechts over twee HDMI-aansluitingen en een USB-aansluiting, maar heeft wel nog een volledige set analoge aansluitingen (Scart, composiet video en component video). Gelukkig is hij wel nog voorzien van een draadloze en bedrade netwerkaansluiting. Behalve USB en de hoofdtelefoonaansluiting staan alle aansluitingen naar achter gericht.

Bedieningsgemak

Panasonic levert zijn standaard afstandsbediening mee, en dat is alvast een goed punt. Ja, hij is vrij groot, maar hij ligt prima in de hand, heeft een duidelijke layout, en grote toetsen met gemakkelijk leesbare opschriften. Dat maakt de televisie in elk geval eenvoudig te bedienen.

De smart tv-interface maakt gebruik van Panasonics oudere My HomeScreen concept. Geen Firefox OS dus, en dat vinden we enigszins jammer. Maar de My HomeScreen interface kan gemakkelijk aangepast worden aan je noden. Het scherm toont voor het grootste deel de huidige bron, met errond iconen voor allerlei toepassingen. Panasonic levert een aantal layouts standaard mee, maar je hoeft die niet te gebruiken. Creëer zelf een layout met al je favoriete toepassingen.

Beeldverwerking

Topresultaten moet je van deze Panasonic niet verwachten, maar een dikke voldoende haalt hij nog met gemak. De televisie laat af en toe een steek vallen bij het deinterlacen, bijvoorbeeld als je 1080i content aanlevert van een settopbox voor digitale televisie. Af en toe is er duidelijk karteling zichtbaar op bijna horizontale lijnen. Hij detecteert ook niet perfect verschillende video- en filmframerates, wat soms in fijn detail wat moire-patronen veroorzaakt. De ruisonderdrukking is dan weer erg goed, vooral willekeurige ruis wordt prima weg gefilterd. Compressieruis, zichtbaar als lichte blokvorming, werkt hij weg zolang die niet te zwaar is. Het toestel biedt via de geavanceerde beeldinstellingen de mogelijkheid om contrast wat aan te scherpen (contrastregeling). Je kan die instelling op ‘auto’ zetten om het beeld wat meer punch te geven.

Klik hier voor de volledige review (FWD Magazine) >>


EDITORS' CHOICE