NIEUWSAstell&Kern

Astell & Kern Kann nieuwe generatie draagbare muziekspeler

Astell & Kern, fabrikant van high-end draagbare muziekspelers, heeft een nieuw model geïntroduceerd: de Kann. De jongste editie van het merk, dat in Nederland te vinden is bij D&D Audio, wijkt enigszins af van wat we gewend zijn, en heeft aardig wat vermogen aan boord.

De eerste aanwijzing dat A&K's nieuwste behoorlijk wat in huis heeft, is het formaat. Het toestel meet 25mm van rug tot frontje en is daarmee drie à vier keer zo dik als de gemiddelde smartphone. Het design is dan ook aardig veranderd ten opzichte van wat we gewend zijn.

Wat gaat er schuil in deze bijna 300 gram 'zware' speler? Onder meer een 6000mAh batterij - volgens het merk goed voor 14 à 15 uur speelplezier -, 64GB intern geheugen en ruimte voor zowel microSD als full-size memorycards. Zodoende kun je de Kann uitvoeren met maar liefst 576G aan opslag. Er is tevens voorzien in micro-usb voor aansluiting aan een externe bron en usb-c voor snelle overdracht van data. 

Aan de audiokant vinden we een geïntegreerde hoofdtelefoonversterker, twee jacks (3.5mm ongebalanceerd en 2.5mm gebalanceerd) en een DAC die overweg kan met 32-bit/384kHz in PCM en DSD tot 256, met ondersteuning voor Bluetooth 4.0 (A2DP, AVRCP én aptX HD). Internationaal gaat de Astell & Kern voor 999 dollar over de toonbank, prijs en beschikbaarheid in de Benelux is nog niet bekend. 

MERK

EDITORS' CHOICE