NIEUWSAudiolab

Audiolab verkleint M-Dac: welkom M-Dac mini

Het Britse Audiolab heeft zijn succesvolle M-Dac verregaand verkleind. De nieuweling heet M-Dac mini en is voorzien van een accu. Het kleine formaat doet niets af aan de prestaties, want de M-Dac mini kan ook overweg met DSD256.

M-Dac mini

Sinds de lancering van de Audiolabs eerste zelfstandige DA-converter in 2011, genaamd M-Dac, heeft Audiolab zijn productlijn verder uitgebreid met vlaggenschip M-Dac+ en de M-One. Deze laatste is een geïntegreerde versterker tevens DA-converter. Het vierde model is de M-Dac mini, een draagbare DA-converter voorzien van een accu.

De M-Dac mini gebruikt veel van de techniek die in zijn grote broers M-Dac en M-Dac+ zit verwerkt. Het hart van de M-Dac mini is een chip van het type ESS Sabre 32 Reference ES9018K2M. De signaalruisafstand bedraagt 115 dB. De accu met een capaciteit van 5.000 mAh zou voldoende moeten zijn voor zeven uur gebruik.

Aansluitingen M-Dac mini

De M-Dac mini is voorzien van een optische en coaxiale aansluiting die PCM-signaal tot 192 kHz kan verwerken. Voorts is een USB-microaansluiting voor Windows en Android aanwezig en een USB-A-aansluiting voor iOS. Via USB kunnen PCM-signalen tot 32 bit / 384 kHz en DSD tot DSD256 worden verwerkt. De M-Dac mini kan ook overweg met bluetooth (aptX). Muziek verlaat het apparaat via een 6,3 millimeter jackplug of cinchaansluitingen aan de achterkant. Volumeregeling door een potmeter van hoge kwaliteit maakt het apparaat af.

De M-Dac mini zal vanaf juni verkrijgbaar zijn voor net geen driehonderd Britse ponden. Prijzen voor de rest van Europa zijn nog niet bekend.

Audiolab

Audiolab is aan het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw opgericht door Philip Swift en Derek Scotland. De geïntegreerde versterker type 8000A is wereldwijd erkend als een uitstekende budgetversterker. Audiolab bouwt versterkers, cd-spelers en DA-converters.

MERK

EDITORS' CHOICE