NIEUWS

Nativ voegt Sonos-ondersteuning toe aan hi-res speler Vita

Nativ heeft deze week de ondersteuning aangekondigd voor streaming naar luidsprekers en apparaten van Sonos vanaf zijn Vita, een hi-res muziekspeler. Naast het streamen van muziek vanaf de ingebouwde harde schijven van de Vita, kunnen gebruikers nu muziek rechtstreeks afspelen op hun Sonos-systeem via de geïntegreerde Spotify, Tidal en Pandora Radio-muziekdiensten.

Nativ Vita: hi-res muziekspeler voorzien van moderne techniek en gebouwd van mooie materialen

Nativ is opgericht in 2016 na een succesvolle crowd-funding campagne. Het bedrijf stelt een totaal andere aanpak van productontwikkeling te hebben omdat de techniek drijft op een open platform dat met de tijd evolueert.

“Onze producten zijn ontworpen als een open platform om muziekliefhebbers maximale keuzemogelijkheden en flexibiliteit te bieden”, zegt Michael Li, CEO en medeoprichter van Nativ. “Sonos is één van de populairste multi-room speakeroplossingen op de hedendaagse markt en we zijn verheugd onze klanten de mogelijkheid te bieden deze fantastische luidsprekers naadloos te integreren met onze Nativ Vita muziekspeler.”

Naast het streamen van muziek naar draadloze luidsprekers, maakt de Vita ook verbinding met een versterker, ontvanger of DA-converter via de geavanceerde digitale uitgangstrap die is voorzien van AES/EBU- en S/PDIF-aansluitingen. Ontworpen als een echte audiofiele muziekspeler, speelt de Vita audiobestanden met een hoge resolutie af tot 32-bit/384kHz of DSD256. Het ingebouwde 11,6-inch touchscreen met hoge resolutie biedt snelle en gemakkelijke toegang tot alle muziek van de wereld. De Nativ Vita kan via de hdmi-interface op een TV worden aangesloten om door een muziekbibliotheek te bladeren of om de nieuwste muziekvideo's op het grote scherm te bekijken.

Nativ Vita: prijs en leveringsinformatie

Nativ Vita begint bij een adviesprijs van 1.599 dollar en is wereldwijd verkrijgbaar via een netwerk van geautoriseerde wederverkopers, of rechtstreeks op www.nativsound.com.


EDITORS' CHOICE