NIEUWS

Apurna Soprano, Evidence en Apogee: zeer exclusieve Franse versterkers

Het nog jonge Franse audiomerk Apurna bouwt zeer exclusieve versterkers die in zo ongeveer alle gewenste kleuren en afwerkingen geleverd kunnen worden. Er wordt veel aandacht aan het uiterlijk van de versterkers besteed  maar volgens de technische specificaties zouden de versterkers aan de bovenkant van de markt zijn gepositioneerd. Het is mooi om te zien en het klinkt fenomenaal, aldus Apurna.

Apurna versterkers: exclusief en naar wens af te werken

Het nog jonge Franse merk Apurna is eigendom van het echtpaar Catherine en Franck Borne. Ongeveer drie jaar geleden is begonnen met het ontwikkelen van versterkers. Het merk Apurna bestaat nu ongeveer één jaar maar heeft in dit jaar het prestigieuze Franse label Entreprise du Patrimoine Vivant (Living Heritage Company) verworven en is lid van Ateliers d'Art de France (vrij vertaald, de Franse federatie van ambachtelijke professionals).

De versterkers hebben veelal aerospace-componenten en 24-karaats gouden afwerkingen op bepaalde mechanische en elektronische componenten. Het aluminium chassis is uit één stuk gevormd om “ betrouwbaarheid en vrijwaring van trillingen te waarborgen,” aldus Apurna. Aan de binnenkant bevinden zich printplaten die uit zes lagen bestaan.

Een Apurna-versterker komt standaard aan als een mono-eindversterker maar de koper kan er een voorversterkermodule aan toevoegen om er een geïntegreerde eenheid van te maken. Er zijn drie productlijnen.

De Soprano biedt een frontpaneel in vijf kleuren en drie verschillende afwerkingen (mat, glanzend of metallic). Deze 41 kilogram zware eindversterker levert 150 Watt aan acht Ohm en 300 Watt aan vier Ohm. De afmetingen zijn 400 x 400 x 230 millimeter. Op de voorkant is acrylglazen venster geplaatst. De versterker heeft een XLR-aansluiting in bypass-modus, een vergelijkbare RCA-aansluiting en trigger in / uit-koppeling plus een vergulde luidsprekeruitgang. Tegen een meerprijs kan een geïntegreerde voorversterker worden meegeleverd met een bedieningsmodule plus een XLR-aansluiting plus vier RCA-aansluitingen en een roestvrijstalen basis.

De duurdere Evidence voegt een keuze toe aan ofwel een roestvrijstalen volumeregelaar op de voorversterker of een kristalvolumeregelaar. Het vermogen is maximaal 200 Watt aan acht Ohm en het dubbele aan vier Ohm. Dezelfde afwerkingen als van de Soprano zijn leverbaar, maar ook een leren afwerking is leverbaar.

De derde productlijn heet Apogee. Het vermogen is nog wat hoger: 230 Watt aan acht Ohm (460 Watt aan vier Ohm). Zo ongeveer alle afwerkingen zijn leverbaar, waaronder diamant, goud, hout en messing, unieke 'street'-kunst, koolstof, titanium ... noem maar op.

De ruisvloer ligt op -120 dB. Het frequentiebereik loopt van 0 Hz tot ver over de 100 kHz. De dempingsfactor bedraagt 480 en het piekvermogen bedraagt een veelvoud van het continu vermogen.

Apurna Soprano, Evidence en Apogee: prijzen en leveringsinformatie

De prijs is afhankelijk van de gekozen afwerking. Een koper heeft er natuurlijk minimaal twee nodig. Apurna belooft iedere koper de grootste discretie en zorg. De basisprijzen zijn als volgt:

Soprano: 29.800 euro per stuk

Evidence: 45.000 euro per stuk

Apogee: 69.000 euro per stuk


EDITORS' CHOICE