NIEUWSAudeze

Audeze LCD-i3: nieuwe draadloze in-ear hoofdtelefoon

De Amerikaanse hoofdtelefoonbouwer Audeze heeft vandaag de LCD-i3 gelanceerd. De LCD-i3 is de opvolger van de populaire iSINE 20 en is feitelijk een beetje het “kleine broertje” van de LCD-i4. De gebruiker kan de nieuwe LCD-i3 naar keuze draadloos gebruiken of met een 3,5 mm jackplugkabel. De nieuwe LCD-i3 kan vanaf vandaag worden besteld. 

Audeze LCD-i3: draadloos of bedraad te gebruiken

De LCD-i3 van het in de VS gevestigde Audeze biedt klankmatige verbeteringen ten opzichte van voorganger iSINE 20. Een Bluetooth Cipher module, Lightning-kabel en standaard 3,5 mm jackplugkabel inbegrepen. De nieuwe LCD-i3 heeft Planar Magnetic drivers met een diameter van 30 millimeter. Het frequentiebereik loopt van 10 Hz tot 50 kHz. De impedantie is 20 Ohm en de gevoeligheid is 110 dB/1 mWatt. Audeze adviseert een aansturingsvermogen van ten minste 50 mWatt.

Door de magnesium behuizing en het grillontwerp van de (veel duurdere) LCD-i4 te gebruiken, vermindert de LCD-i3 ongewenste resonantie en biedt een verbeterde resolutie ten opzichte van de iSINE 20.

Met een Bluetooth 5.0-chipset met geïntegreerde ondersteuning voor AptX en AptX HD, levert de Cipher Bluetooth-module 24-bit draadloze audio met lage latentie die is geoptimaliseerd voor zelfs het meest veeleisende oor. De gloednieuwe oorvinnen zijn ergonomisch ontworpen voor een comfortabele en veilige pasvorm in de oorschelp van het oor. Voor degenen die de traditionele iSINE-pasvorm verkiezen, buigen de opnieuw ontworpen oorhaken nu naar binnen langs de achterkant van het oor om een superieure pasvorm voor oren van alle soorten en maten te garanderen. Deze nieuwe accessoires worden bij elke LCD-i3 meegeleverd en zijn volledig compatibel met alle bestaande Audeze-oortelefoons. Huidige iSINE- of LCD-i4-bezitters die de accessoires afzonderlijk willen aanschaffen, kunnen dit doen door aanschaf van de iSINE- accessoirekit.

Audeze LCD-i3: prijs en leveringsinformatie

De LCD-i3 kost 899 dollar en is van vandaag verkrijgbaar wie de website van Audeze. Een Nederlandse koper moet wel rekening houden met verzendkosten, mogelijke importheffingen en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE