(Gesponsord artikel)



ARTIKELAudiolab

Audiolab, al bijna veertig jaar aan de top!

Gastauteur | 13 januari 2021 | Audiolab

Sedert het prille begin in 1983 werden de producten van Audiolab door de HiFi-vakpers al lof toegezwaaid voor de uitmuntende kwaliteit. En terecht! Het eerste product van de oprichters van Audiolab en audio-liefhebbers pur sang Philip Swift en Derek Schotland was de geïntegreerde versterker 8000A en werd meteen een daverend succes! Audiolab bouwde op dit succes voort met betaalbare, hoogwaardige elektronica die gekenmerkt wordt door een ultra schoon maar opwindend geluid, in combinatie met iconische moderne styling.

De reputatie van Audiolab werd naast de grote schare aan gebruikers verder mede door de HiFi-pers aangezwengeld – de 8200CD alleen al was goed voor meer dan 14 Five-Star beoordelingen, diverse Awards en Group Test winnaar, de concurrentie ver achter zich latend.

De 8300-serie zet deze traditie voort door ultiem luistergenot te paren aan een groot gebruiksgemak. De ontwerpers hebben de blauwdrukken van de 8200-serie modellen onder de loep genomen en daar al de mogelijke verbeteringen aangebracht die recht doen aan de reputatie van Audiolab. De Audiolab 8300CD beschikt over nog meer flexibiliteit dan zijn voorganger en is nu dan ook toegerust met de mogelijkheid om DSD-bestanden via de USB-ingang af te spelen; SACD kwaliteit bij een volledige resolutie en met een foutloze weergave!

Audiolab 6000-serie

Minstens zo lovend zijn de kwalificaties van diezelfde vakpers aangaande de 6000-serie. Zo schrijft David Pace in HiFi-Choice: “Audiolab’s 6000A is a cracking budget integrated with just the right amount of facilities, a snappy and engaging sound, sufficient power and fine build…” of Andreas Günther in het Duitse gezaghebbende magazine Audio: “Wären wir noch einmal jung, unschuldig und finanzschwach – mit diesem Amp und einem guten Pärchen Lautsprecher würde sich uns der Himmel des eleganten, sinnlichen High-End öffnen.” Ook onze vaderlandse deskundige vakman Marnix Bosman in HVT-7/9-2019 weet de juiste snaar te raken: “Lucht en openheid zijn sowieso kernwoorden die in mij opkomen als ik luister naar de weergave van de 6000A.”

Kwaliteit en design

De Britse ontwerper van versterkers Jan Ertner tekende in navolging van de 8300-serie ook voor het ontwerp van de nieuwe 6000-serie: een klasse-AB eindtrap, die volledig stabiel in alle belastingen is en over een breed scala van bedrijfs-temperaturen.

Wat biedt de 6000A geïntegreerde versterker? Een sterk verbeterde efficiëntie met 2x 50 watt in 8 ohm, drie analoge en vier digitale ingangen, Bluetooth ontvangst én de toevoeging van een phono-ingang (MM). Het nieuwe LED-scherm – een centraal element in het 6000-serie design –, biedt niet alleen de gebruiker een intuïtief, visueel beeld over de controle van de versterker, maar betekent ook dat het ergonomisch design van Audiolab gewaarborgd blijft. Het product wordt zeer goed ontvangen in de markt waarin reviewers ook lovend zijn over het product. Ook op HIFI.NL verscheen een uitgebreide review van de Audiolab 6000A.

De Set

De 6000-serie is compleet met het 6000CDT CD-loopwerk en de 6000N netwerkspeler. De 6000CDT heeft geen d/a-omzetter aan boord – deze zit in de 6000A of de 6000A Play –, en kan via een optische of coax verbinding aangesloten worden. De 6000N heeft wel een d/a-omzetter waardoor deze over een analoge output beschikt en werkt met de app van dts: Play-Fi. De producten zijn alle eenvoudig aan elkaar te koppelen en zorgen voor een geweldig muzikaal effect.

6000A Play

Als jongste telg van de 6000-familie is daar de 6000A Play; een combinatie van de 6000A geïntegreerde versterker met geïncorporeerde netwerkspeler 6000N. Velen hebben meer geïnvesteerd in elektronica dan deze van Audiolab gekost zou hebben. Desondanks hebben ze nog geen Audiolab kwaliteit.

Kortom, de 6000 Series is een complete serie met de juiste prijs/kwaliteits-verhouding en waar de muziek- en/of filmliefhebber jarenlang plezier aan zal beleven. De complete 6000 Serie bestaat uit: 

6000A

Versterker

6000CDT

CD-speler

6000N

Streamer

6000A Play

Versterker & Streamer

Verkoopinformatie

Voor meer informatie, neem een kijkje online via www.audiolabstore.nl. Sinds kort is Audiolab gestart met privé installatie aan huis, stuur een bericht naar info@audiolabstore.nl en maak gebruik van deze unieke service. Deze service is beschikbaar als er een set wordt aangeschaft.

MERK

EDITORS' CHOICE