Cambridge Audio lanceert Evo-productlijn

Het Britse audiomerk Cambridge Audio heeft een nieuwe productlijn aangekondigd genaamd Evo. De Evo is het geheel nieuwe alles-in-één audiosysteem van Cambridge Audio. De fabrikant belooft met de Evo een tijdloos ontwerp en geavanceerde technologie. De gebruiker moet alleen nog luidsprekers toevoegen. De Evo-productlijn bestaat thans uit twee modellen: de 150 Watt per kanaal Evo 150 en de Evo 75, die, jawel, 75 Watt per kanaal kan leveren.

Cambridge Audio Evo: mooi gebouwd en makkelijk te bedienen

Ontworpen in de Londense studio van Cambridge Audio, koos hoofdontwerper Ged Martin volgens de fabrikant voor hoogwaardige materialen. De houten afwerking van de iconische P40, Cambridge Audio's allereerste product uit 1968, is naar eigen zeggen als inspiratiebron gebruikt. Dit is te herkennen aan de walnotenhouten zijpanelen van de Evo die de strakke, zwart geanodiseerde aluminium behuizing complementeren.

Bovendien is Evo verkrijgbaar met zwarte zijpanelen gemaakt van Richlite, een innovatief nieuw materiaal dat voornamelijk is gemaakt van gerecycled papier. De zijpanelen kunnen worden verwisseld volgens de stijl van elke klant. Het elegante ontwerp van de Evo wordt voltooid door een dubbele concentrische draaiknop en een 6,8-inch kleuren LCD-scherm waarop albumillustraties en andere informatie te zien zijn.

Stuart George, Managing Director bij Cambridge Audio, zegt over de Evo: “bij Cambridge Audio denken we dat Evo meer is dan het verbeteren van de kwaliteit van het geluid dat u hoort en het vergroten van uw muziekplezier. Evo gaat ook over het transformeren van het gemak en de bruikbaarheid van hifi zonder afbreuk te doen aan de prestaties. Bij Evo gaat het erom hifi in de toekomst te brengen, het bij uw levensstijl te laten passen en ervoor te zorgen dat het er net zo goed uitziet als het klinkt.”

Cambridge Audio Evo: technische aspecten

De versterkingstrappen werken in klasse D en zijn van het type Hypex NCore. Klasse D versterkers zijn compact, energiezuinig en efficiënt. Cambridge Audio stelt dat hiervoor expliciet is gekozen omdat het toonaangevende audioprestaties biedt en duidelijke voordelen oplevert op het gebied van helderheid, resolutie en muzikaliteit.

De Evo-versterkers hebben zowel analoge als digitale aansluitingen, de Evo150 iets meer dan de Evo 75. Het hart van de DA-converter is een chip van ESS Sabre type ES9018K2M. Of je Roon nu gebruikt om je digitale bibliotheek te organiseren of MQA-nummers met hoge resolutie streamt met TIDAL Connect, de Evo-versterkers kunnen het allemaal afspelen, aldus de fabrikant.

Evo ondersteunt AirPlay 2, Bluetooth, Chromecast, Qobuz, Roon Ready, Spotify Connect, Tidal Connect en internetradio. Deze opties zijn allemaal toegankelijk via de StreamMagic-app. Als alternatief is er ook een meegeleverde afstandsbediening waarmee de gebruiker eenvoudig kan schakelen tussen ingangen en afspeelknoppen. Wat de ingangen betreft, is er een TV ARC-ingang voor het aansluiten van een tv met behulp van een HDMI-kabel, samen met optische, coaxiale en RCA-ingangen.

Ook heeft Cambridge een hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 millimeter geplaatst. Bluetooth aptX HD biedt de mogelijkheid om draadloos verbinding te maken met een hoofdtelefoon of met een draaitafel met Bluetooth-connectiviteit.

De Evo 150 heeft een ingebouwde phono-trap voor mm-elementen, evenals een asynchrone USB-audio-ingang, gebalanceerde XLR-ingangen en twee sets luidsprekeraansluitingen.

De Evo 75 en de Evo 150 hebben alleen luidsprekers nodig om muziek te kunnen maken. Cambridge Audio heeft een paar luidsprekers genaamd Evo S ontwikkeld om het Evo-systeem compleet te maken. Er is later ook de mogelijkheid om een speciaal Evo cd-loopwerk toe te voegen. De luidsprekers en het cd-loopwerk zullen later dit jaar verschijnen. Uiteraard zijn deze extra units ontworpen om esthetisch en sonisch bij het Evo-systeem te passen.

Cambridge Audio Evo: prijzen en leveringsinformatie

De Cambridge Audio Evo 150 en Evo 75 zijn in de loop van deze maand verkrijgbaar voor respectievelijk 2.500 euro en 2.000 euro. De Evo-cd zal 900 euro gaan kosten en de Evo S-luidsprekers zullen t.z.t. voor 750 euro van eigenaar wisselen.

MERK

EDITORS' CHOICE