NIEUWSBeyerdynamic

Beyerdynamic DT 700 Pro X en DT 900 Pro X: gesloten en open over-ear hoofdtelefoons

Het in de Duitse plaats Heilbronn gevestigde audiobedrijf Beyerdynamic heeft een tweetal nieuwe over-ear hoofdtelefoons gelanceerd. De DT-700 Pro X is een gesloten model en de DT-900 Pro X is een model met open oorschelpen. Voor het overige hebben de hoofdtelefoons dezelfde specificaties en ook dezelfde prijs van 249 euro.

Beyerdynamic DT 700 Pro X en DT 900 Pro X

De Duitse fabrikant Beyerdynamic introduceert een tweetal nieuwe over-ear koptelefoons die onderdeel zijn van de Pro-X-serie, een productlijn die hoofdtelefoons en hoogwaardige studiomicrofoons omvat. De nieuwe hoofdtelefoons genaamd DT 700 Pro X en DT 900 Pro X hebben dezelfde drivers maar de eerste is een gesloten model en de tweede heeft open oorschelpen. De hoofdtelefoons zijn gericht op de professionele markt, maar uiteraard zijn ze ook geschikt voor thuisgebruik. Ze zijn niet opvouwbaar en daarom wat minder geschikt voor mobiel gebruik.

Beide hoofdtelefoons zijn dynamische hoofdtelefoons die vanwege de impedantie van 48 Ohm makkelijk zijn aan te sturen. De drivers zijn ontwikkeld en geproduceerd door Beyerdynamic in Heilbronn. Volgens opgave van de fabrikant worden ze gekenmerkt door een sterke neodymium magneet en een spreekspoel van met koper beklede hightech draad. Een drielaags membraan met een geïntegreerde dempinglaag moet een snelle respons en een vervormingvrij geluid opleveren.

De koper krijgt bij zijn hoofdtelefoon een 180 en 300 centimeter lange mini XLR-kabel, die eenvoudig kan worden verwisseld en aangevuld met een 3,5 mm en 6,35 mm stereo jack-adapter. De oorkussens zijn gemaakt van velours, de hoofdband is gemaakt van zacht traagschuim dat een goede pasvorm moet combineren met een goed draagcomfort. Beide hoofdtelefoons wegen circa 350 gram.

Beyerdynamic geeft een frequentiebereik op van 5 Hz tot 40 kHz en een nominale impedantie van 48 Ohm voor beide modellen. De nominale SPL is 100 dB (1 mWatt / 500 Hz).

Beide hoofdtelefoons kosten 249 euro.


EDITORS' CHOICE