NIEUWSAstell&Kern

Astell&Kern Zero1: in-ear hoofdtelefoon met drie verschillende type drivers aan boord

Audiobedrijf Astell& Kern (A&K) heeft de Zero1 aangekondigd, een in-ear hoofdtelefoon die drie verschillende type drivers aan boord heeft. In de oordopjes van de Zero1 zorgen een vlakke dynamische, twee balanced armature en een dynamische driver gezamenlijk voor het geluid. Volgens de makers van de Zero1 wordende voordelen van elke type driver op deze wijze maximaal benut om tot een natuurlijk en realistisch geluid te komen.

Astell&Kern Zero1: bedrade in-ear hoofdtelefoon

De Micro Rectangular Planar Dynamic Driver in de Zero1 van Astell&Kern is speciaal ontworpen waarbij het een uitdaging was om de drivers klein genoeg te maken voor in een in-ear behuizing. Het lichtgewicht membraan neemt de hoge tonen voor zijn rekening. Dan zijn er ook nog twee balanced armature drivers die zijn voorzien van speciaal ontworpen spoelen die vanwege de lage vervormingcijfers met name zijn bedoeld voor de weergave van stemmen. De lage frequenties komen voor rekening van een 5,6 millimeter dynamische driver. Samen leveren de drie verschillende drivers een frequentiebereik van 25 Hz tot 30 kHz. De impedantie is 16 Ohm (bij 1 kHz).

Een kabel met verzilverde OFC-geleiders wordt meegeleverd. Optioneel kan de klant een symmetrische kabel genaamd PEP11 met MMCX-connectoren en een 4,4 millimeter stekker kopen.

Bij de fabricage van de oordopjes maakt A&K gebruik van een 3D-printer. Volgens de fabrikant is de behuizing niet alleen mooi om te zien, maar zitten de oordoppen comfortabel in het oor van de luisteraar. De vorm van de behuizing en de akoestische keuzes die daarbij zijn gemaakt dragen bij aan een natuurlijke en realistische weergave.

A&K levert vijf paar siliconen pasvormen mee alsmede een set van schuim. Een opbergdoosje wordt ook meegeleverd.

Astell&Kern Zero1: prijs en leveringsinformatie

De Zero1 heft een adviesprijs van 749 euro. De PEP11 gaat voor 139 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE