Veel mensen vinden het heerlijk om onderweg naar huis of bijvoorbeeld tijdens het werk naar muziek te luisteren. De één schaft er een professionele Bose headset voor aan. Iemand anders kiest voor de AirPods van Apple. In beide gevallen is het verstandig om een hoesje aan te schaffen. Het biedt bescherming aan de case van de AirPods of aan de headset van Bose, Beats of Jabra. Vaak leveren merken als Bose en Beats standaard een hoesje met hun headset mee. Naast de hoesjes voor de geluidsapparatuur, kun je kiezen uit tal van smartphonehoesjes om ook je telefoon goed beschermd mee te nemen onderweg. Kies voor een hoesje voor je iPhone die qua stijl aansluit bij het hoesje voor je AirPods.
Externe bijdrage – dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL
Verschillende soorten hoesjes voor telefoons
Er zijn tegenwoordig talloze hoesjes verkrijgbaar voor een mobiele telefoon. Onderscheid wordt vaak gemaakt tussen een backcover en bijvoorbeeld een bookcase. Het verschil zit hierbij in de bescherming van het scherm van het toestel. Een bookcase hoesje valt als een boek om de telefoon en beschermt daarmee zowel de voor- als achterzijde van het apparaat. Zoals de naam al doet vermoeden, biedt een backcover slechts bescherming aan de achterzijde van een smartphone. Het is verstandig om de backcover te combineren met een screen protector.
Tip: ook bij het gebruik van een bookcase is het niet onverstandig dit hoesje te combineren met een screenprotector. Het is bijna niet te voorkomen, dat er kleine zanddeeltjes op het hoesje achterblijven. Deze deeltjes schuren vervolgens over het scherm van de telefoon.
Schade aan je headset door zanddeeltjes
Deze zanddeeltjes zijn niet alleen schadelijk voor je telefoon. Ze kunnen ook je headset beschadigen, wanneer je de AirPods case of een losse Bose headset in je tas mee zou nemen. Zowel in een handtas als bijvoorbeeld een rugtas of je broekzak komen de vuildeeltjes voor. Vaak zonder dat je dit in de gaten hebt, daar ze zeer klein zijn. Het bewegen van de headset of AirPods case in de tas kan ertoe leiden dat er krassen ontstaan. Dit is zonde en eenvoudig te voorkomen, door altijd een hoesje te gebruiken.
Voorkom hoge kosten door diefstal van je apparatuur
In het afgelopen jaar hebben verschillende verzekeraars de dekking voor mobiele apparatuur flink beperkt. Het gaat hierbij onder meer om telefoons en tablets. Ook slimme horloges worden minder goed gedekt. Je dient bij sommige verzekeraars een aanvullende verzekering af te sluiten voor je mobiele telefoon, wanneer je hoge kosten als gevolg van schade wilt voorkomen. Met een speciale telefoonverzekering wordt schade zowel binnen als buiten je woning gedekt tot een bedrag van 7.500 euro per keer. Houd er rekening mee, dat er vaak een eigen risico betaald moet worden bij deze verzekeringen.
Tip: kijk de polisvoorwaarden van je eigen inboedelverzekering nog eens na, om te zien of schade door diefstal of bijvoorbeeld het laten vallen van jouw headset en andere muziekapparatuur gedekt is. Mogelijk wordt slechts een deel van de kosten bij het laten repareren of vervangen van de apparatuur vergoed.