NIEUWSSivga

Sivga SV023: dynamische open over-ear hoofdtelefoon met walnotenhouten oorschelpen

De Chinese hoofdtelefoonbouwer Sivga heeft de SV023 uitgebracht, een dynamische open over-ear hoofdtelefoon. De oorschelpen zijn gemaakt van walnoothout en de SV023 heeft een afneembare kabel.

Sivga SV023: luxueus gebouwde hoofdtelefoon

Het in China gevestigde Sivga bestaat sinds 2016 en heeft zich in een relatief korte tijd een plek op de markt van hoofdtelefoons weten te verwerven. Het bedrijf maakt niets anders dan hoofdtelefoons en doet dat op een ambachtelijke wijze waarbij veelal natuurlijke materialen zoals hout, staal en leer worden gebruikt.

De SV023 is het nieuwste model van Sivga en is voorzien van dynamische drivers met een membraan dat een diameter heeft van 50 millimeter dat is gemaakt van beryllium-gecoat vloeibaar kristalpolymeer. De oorschelpen zijn gemaakt van massief walnoothout, terwijl de roosters aan de buitenkant van de behuizing zijn gemaakt van vliegtuigstaal en aluminium. De zachte oorkussens zijn gevuld met traagschuim.

 

De hoofdband is gemaakt van echt leer en staal. Sivga geeft een gevoeligheid op van 105 dB en een impedantie van 300 Ohm. Een enigszins krachtige hoofdtelefoonversterker is dus nodig om de SV023 aan het zingen te krijgen. Het opgegeven frequentiebereik is 20 Hz tot 40 kHz.

 

De hoofdtelefoon wordt geleverd met een afneembare kabel met strengen van monokristallijn koper met een connector van 4,4 mm. Adapters voor 3,5 mm en 6,35 mm worden meegeleverd, evenals een stevige opberg- en transportdoos en een stoffen hoesje voor de kabels.

Sivga SV023: prijs en leveringsinformatie

Wij hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar – louter ter indicatie – we zien de Sivga SV023 in diverse webwinkels liggen voor circa 500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE