Musical Fidelity MX-Stream: USB-streamer en netwerkbrug

Het Britse audiobedrijf Musical Fidelity heeft de MX-Stream aangekondigd. De MX-Stream is een compacte streamer zonder DA-converter aan boord die een minimale jitter zou hebben. Het digitale muzieksignaal komt naar buiten via een USB Class 2.0-poort. We weten nog niet wanneer de levering gaat beginnen.

Musical Fidelity MX-Stream

Volgens Musical Fidelity is de MX-Stream “een alles-in-één netwerkapparaat dat puur als transportmiddel fungeert en in staat is om elke online- of netwerkservice naar een externe DAC te verzenden.” Het apparaat heeft afzonderlijk gereguleerde voedingen voor verschillende onderdelen en circuitelementen, waarbij 18 Volt DC van een externe voeding werd omgezet.

Vanuit de softwarekant kan de MX-Stream werken onder de controle van elke open source-software. Dat biedt volgens Musical Fidelity als voordeel dat MX-Stream uiteindelijk niet het risico loopt om binnen afzienbare tijd verouderd te raken. De MX-Steam is volgens de fabrikant een goede partner bij de gelijkvormige MX-DAC, hoewel natuurlijke elke DA-converter gebruikt kan worden die is voorzien van een USB-ingang. De fabrikant belooft “ondersteuning voor alle momenteel beschikbare streamingdiensten”, van internetradio tot 32-bit/384 kHz en DSD256 resolutiebronnen, indien de gebruiker daar de beschikking over zou hebben.

Voor het werken in thuisnetwerken en opstellingen is ondersteuning voor NAS- en USB-opslagapparaten (inclusief harde schijven), UPNP/DLNA, Bluetooth en Shareport (voor iOS-apparaten) handig. Hieraan toegevoegd is de functie van het kopiëren van cd's (naar een aangesloten externe schijf) met automatische tagging en indexering.

Met fabriekssoftware wordt MX-Stream zowel via een mobiele applicatie als via de WEB-interface in elke browser bestuurd. En hoewel er aan de buitenkant van het toestel geen enkele indicatie is behalve een paar leds, zit er op het achterpaneel een HDMI-poort die niet alleen conventionele beeldschermen ondersteunt, maar ook modellen met een touchscreen.

Musical Fidelity MX-Stream: prijs en leveringsinformatie

We weten niet wanneer de levering gaat beginnen en ook hebben wij nog geen officiële prijsinformatie vernomen. Louter ter indicatie, op een Engelstalige website zagen wij een adviesprijs van 900 euro genoteerd staan.

MERK

EDITORS' CHOICE