NIEUWSNura

De NuraTrue Pro in-ears leveren adaptieve ANC en lossless audio van CD-kwaliteit

De Australische hoofdtelefoonbouwer Nura, die bestaat sinds 2016, heeft de Nura Pro in -ear hoofdtelefoon gelanceerd. de NuraTrue Pro is volledig draadloos en is voorzien van adaptieve Active Noise Cancelling (ANC). Dat hebben wel meer fabrikanten maar de Nura Pro onderscheidt zich door de lossless audio die geluid van CD-kwaliteit zou moeten leveren.

NuraTrue Pro: in-ear hoofdtelefoon die lossless audio kan spelen

Lossless audio streaming over Bluetooth staat volgens de Australische fabrikant Nura op het punt om 95 procent van 's werelds draadloze hoofdtelefoons en oordopjes overbodig te maken. Maak kennis met de NuraTrue Pro, de tweede generatie draadloze oordopjes die deel uitmaken van Nura's bekroonde productfamilie, klaar om het spel opnieuw te veranderen met lossless audio van CD-kwaliteit over Bluetooth via Qualcomm aptX Lossless.

In combinatie met Nura's gepatenteerde Personalized Sound-technologie levert de NuraTrue Pro een ongeëvenaarde audio-ervaring die speciaal op de luisteraar is afgestemd. De NuraTrue Pro is uitgerust met extra eersteklas audiofuncties, waaronder Spatial Audio (mogelijk gemaakt door Dirac) en verbeterde Adaptive Active Noise Cancellation, en zorgt ervoor dat er niets tussen u en uw muziek komt te staan.

De NuraTrue Pro viert zijn vijfjarig bestaan en is vanaf vandaag te pre-orderen op Kickstarter. Later dit jaar wordt hij gelanceerd.

NuraTrue Pro: verliesvrije verbinding voor geluid van CD-kwaliteit

Veel partijen hebben de CD doodverklaard. Het cynische is dat de CD verre van dood is en nog cynischer is dat fabrikanten van digitale producten vaak refereren aan “geluid van CD-kwaliteit”. Kennelijk is er niets mis met de geluidskwaliteit van CD’s. En dat is volkomen terecht. Wie geen zin heeft om schijfjes te wisselen of onbeperkt wil grasduinen in zijn CD-verzameling, ript zijn CD’s in bitperfect kwaliteit en zet de aldus verkregen WAV-bestanden op een NAS. Een fijne streamer en een goede DA-converter bieden vervolgens geluid in CD-kwaliteit. Maar DSD is toch beter? Ja, theoretisch wel, maar DSD is jaren na introductie nog steeds mondjesmaat verkrijgbaar. Dus de hoogste en in elk geval meeste gangbare standaard voor digitale audio is nog steeds CD-kwaliteit, ongeacht of de nullen en enen van een optisch schijfje genaamd Compact Disc of van een NAS komen.

Zo ook het persbericht van Nura waarin wordt beloofd dat de nieuwe Nura Tru Pro geluid in CD-kwaliteit kan leveren. We leven in een tijd waarin Bluetooth-technologie zo volwassen is geworden dat we niet langer concessies hoeven te doen aan de geluidskwaliteit als gevolg van beperkingen in de draadloze bandbreedte. Daarom heeft Nura bij het ontwerp van de Nura True Pro gekozen voor een compromisloze filosofie, die van toepassing is op alle aspecten van het product, van audioprestaties tot productontwerp en gebruikerservaring. “Met de Nura True Pro bieden wij een ervaring die normaal gesproken dure apparatuur van liefhebbersklasse vereist, met het gemak van de True Wireless-vormfactor die iedereen de afgelopen jaren heeft leren kennen en waarderen,” aldus Dr. Luke Campbell, CEO en medeoprichter van Nura.

NuraTrue Pro: eersteklas audiofuncties voor muziekliefhebbers

Ervaar geluid van audiofiele kwaliteit met het gemak van een draadloze oordop. De NuraTrue Pro wordt niet langer beperkt door knelpunten in draadloze overdracht en ondersteunt verliesvrije audio van CD-kwaliteit (d.w.z. 16-bit / 44,1 kHz) via Bluetooth via Qualcomm aptX Lossless om ongecomprimeerde, bit-perfecte audiokwaliteit die gewoonlijk dure, high-end enthousiast-grade apparatuur vereist om te reproduceren. In combinatie met Nura's bekroonde Personalized Sound-technologie, die het gehoor van de gebruiker meet om een geïndividualiseerde EQ te creëren, biedt de NuraTrue Pro een ongeëvenaarde muziekervaring die perfect is uitgebalanceerd, specifiek voor de luisteraar, in een kleine, handige vormfactor.

Daarnaast biedt de NuraTrue Pro ook een Spatial Audio-modus die wordt aangestuurd door de Zweedse geluidspionier Dirac, voor een nieuwe meeslepende audio-ervaring. Zet elke stereocontent om in een meeslepende geluidsbeleving met een nauwkeurig geluidsbeeld en geperfectioneerde geluidskwaliteit, van elke bron of streamingplatform. Luisteraars kunnen nu een meer gebalanceerd geluid ervaren en een uitgebreid geluidslandschap dat alle ruimtelijke van de originele stereocontent - alsof het afkomstig is van een paar high-end studiomonitoren.

NuraTrue Pro: adaptive Active Noise Cancellation

De NuraTrue Pro verbetert de ruisonderdrukkingsprestaties van zijn voorganger met Adaptive Active Noise Cancellation. Een zeer nauwkeurig annuleringssignaal dat zich dynamisch kan aanpassen aan veranderingen in de plaatsing van de oordopjes wordt gegenereerd via de input van drie ruisgevoelige microfoons om achtergrondgeluiden te analyseren in combinatie met geavanceerde digitale signaalverwerkingstechnieken, zodat de luisterervaring voor de gebruiker centraal blijft staan.Ook wordt Nura's ProEQ geïntroduceerd, een veelgevraagde functie die exclusief beschikbaar is voor de NuraTrue Pro en handmatige EQ-fijnafstelling via de bijbehorende app mogelijk maakt.

NuraTrue Pro: Next-Generation Connectivity

De NuraTrue Pro maakt gebruik van de nieuwste Bluetooth-technologieën om een echte draadloze ervaring van de volgende generatie te bieden. Met Bluetooth 5.3 worden multipoint-verbindingen ondersteund, zodat gebruikers verbinding kunnen maken met meerdere bronapparaten tegelijk. Bovendien heeft de NuraTrue Pro een dynamische omschakeling tussen de primaire oordopjes, zodat beide kanten onafhankelijk kunnen worden gebruikt en naadloos kan worden overgeschakeld tussen enkel- en dubbelzijdig gebruik.

NuraTrue Pro: Crystal Clear Voice Calls

Door gebruik te maken van geavanceerde digitale signaalverwerkingstechnieken om de input van vier microfoons te combineren, waaronder een beengeleidingssensor om de signaal-ruisverhouding te verbeteren, zorgt de NuraTrue Pro ervoor dat spraakgesprekken kristalhelder zijn, zelfs wanneer er veel omringend achtergrondlawaai is. De beengeleidingssensor vangt de lichaamstrillingen op die door de stem van de gebruiker worden opgewekt, waardoor de spraak duidelijker wordt. In combinatie met ruisonderdrukking zorgt dit ervoor dat spraak in alle omgevingen verstaanbaar blijft.

NuraTrue Pro: Improved Charging Case

Op veler verzoek zijn draadloze oplaadmogelijkheden geïntegreerd in de oplaad- en transportdoos. Plaats de oplaaddoos gewoon op een Qi-gecertificeerd oplaadapparaat. En voor degenen die nog niet zijn overgestapt naar draadloos laden, is de oplaadtijd via de meegeleverde USB-C kabel met 50 procent verkort.

NuraTrue Pro: All-Day Battery Life with portable charging case

Geniet tot acht uur van het afspelen op een enkele lading van de oordopjes, met een extra 24 uur van het oplaadetui. Dit betekent een volledige 32 uur ononderbroken luisteren om je door je dag te helpen zonder dat je de USB-C oplaadkabel nodig hebt. 

NuraTrue Pro: Immersion Slider

Met de Immersion Slider, een belangrijk kenmerk van de Nura-productfamilie, kunnen gebruikers het basniveau naar eigen smaak verhogen of verlagen zonder dat dit ten koste gaat van de getrouwe weergave van hoge en middenfrequenties.

NuraTrue Pro: Customizable Touch Buttons

Elke oordop bevat een aanraaksensor die door de gebruiker kan worden geconfigureerd. Tot acht unieke aanraakinputs, vier per oordopje, kunnen worden toegewezen, zodat gebruikers totale controle hebben zonder ooit naar hun telefoon te hoeven grijpen.

NuraTrue Pro: Perfect Fit Detection, verschillende pasvormen meegeleverd

NuraTrue Pro maakt gebruik van sensoren om te detecteren of de oordopjes correct zijn geplaatst met een onberispelijke afdichting om ervoor te zorgen dat de perfecte luisterervaring wordt geleverd aan de luisteraar elke keer. De NuraTrue Pro wordt geleverd met vier maten siliconenoordopjes, één set schuimrubberen oordopjes en twee maten veilig zittende oortjes, zodat gebruikers kunnen combineren en de pasvorm vinden die voor hen optimaal is.

NuraTrue Pro: in-ear sensing

De oordopjes pauzeren de muziek automatisch wanneer ze uit het oor worden gehaald, en gaan weer verder wanneer ze worden teruggeplaatst, voor een naadloze ervaring die mogelijk wordt gemaakt door optische sensoren in elke oordop die kunnen detecteren wanneer ze worden gedragen. Niet handig? Het automatische pauzegedrag kan worden geconfigureerd om te pauzeren wanneer één oordopje wordt verwijderd, of beide, of kan volledig worden uitgeschakeld via de bijbehorende app.

NuraTrue Pro: Companion App

De bijbehorende app, beschikbaar in zowel de Apple App Store als de Google Play Store, is nodig om uw unieke hoorprofiel te creëren en voor de configuratie van het toestel. Net als alle Nura-producten kan de NuraTrue Pro vervolgens worden gebruikt met elk apparaat dat een Bluetooth-verbinding ondersteunt.

NuraTrue Pro: Qualcomm aptX Lossless Audio with Snapdragon Sound

NuraTrue Pro wordt aangedreven door de nieuwste generatie Qualcomm QCC5171 BT audio SoC die de transmissie bandbreedte ontsluit die nodig is om ongecomprimeerde, bit-perfecte 16-bit / 44.1kHz audio kwaliteit te leveren via Bluetooth draadloze technologie.Qualcomm aptX Lossless is de laatste mogelijkheid die is toegevoegd aan hun aptX Adaptive technologie, een nieuwe functie van hun Snapdragon Sound platform, dat binnenkort op grote schaal beschikbaar zal zijn op bronapparaten met hun Snapdragon 8+ Gen 1 mobiel platform. De NuraTrue Pro is achterwaarts compatibel met oudere versies van aptX Adaptive/ Classic inclusief 96kHz / 24 bit. 

NuraTrue Pro: prijs en leveringsinformatie

De NuraTrue Pro zal verkocht worden voor 359 euro. Snelle bestellers krijgen korting. Meer weten? Kijk dan op de kickstarter-pagina van Nura.

MERK

EDITORS' CHOICE