NIEUWSDevialet

Devialet ontwerpt luidsprekersysteem voor in eersteklas stoelen in vliegtuigen

Het Franse bedrijf Safran Seats heeft Euphony onthuld, een innovatieve oplossing voor het verhogen van de reiservaring zittende in stoelen in de Business- en First Class van een vliegtuig. Euphony biedt naar zeggen passagiers een headsetvrije en hoogwaardige individuele geluidservaring. De oplossing, onthuld op de Aircraft Interiors Exhibition in Duitsland, is ontwikkeld in samenwerking met de Franse audiofabrikant Devialet.

Safran Devialet Euphony

Ja, er bestaat zoiets als een vakbeurs waar mensen van over de hele wereld naar toe reizen om de nieuwste trends op het gebied van vliegtuiginterieur te bespreken. Op de Aircraft Interiors Exhibition wordt bijvoorbeeld besproken hoe economy class stoelen nog kleiner en minder comfortabel gemaakt kunnen worden voor vliegtuigpassagiers. Ook wordt besproken hoe Business Class- en First Class passagiers nog comfortabeler kunnen zitten en reizen. Op welke wijze zou deze groep reizigers verleid kunnen worden om nog meer uit te geven om te ontsnappen aan de hel van het reizen in de economy class?

Nou, een grote motivatie om te reizen in Business Class en First Class stoelen is de mogelijkheid om te genieten van de nieuwste entertainmentsystemen, en niet gedwongen te worden om een burgerlijke ANC-hoofdtelefoon te dragen alleen maar om te ontsnappen aan het gesnurk of de non-stop gesprekken van de passagiers naast ons. En dat is waar de nieuwste stoelen van Safran Seats om de hoek komen kijken.

Het Franse bedrijf Safran Seats is een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van vliegtuigstoelen, voor zowel bemanning als passagiers. De internationale groep is actief in de luchtvaart-, defensie- en ruimtevaartmarkten met een wereldwijde aanwezigheid, 76.800 medewerkers en een jaaromzet van 15,3 miljard euro in 2021. Goh, nooit geweten, leuk om te weten.

Met zijn nieuwste ontwerp, genaamd Euphony, wil Safran geluid van hoge kwaliteit bieden aan elke individuele passagier, in elke positie van de stoel, zodat ze optimaal kunnen profiteren van de entertainmentinhoud die door de luchtvaartmaatschappij wordt aangeboden, zonder headsets en kabels want dat is veel te veel economy class. Omdat passagiers tijdens het reizen in First Class niet houden van communicatiebarrières met medereizigers of het cabinepersoneel, de Euphony-stoelen zorgen voor een naadloze ervaring aan boord.

Euphony werd mogelijk gemaakt dankzij Devialet's unieke gepatenteerde akoestische technologieën en akoestische afstemmingsexpertise, gekoppeld aan de uitvinding van Safran Seats, die bestaat uit twee op maat gemaakte Devialet-luidsprekers aan elke kant van een standaard hoofdsteun. Samen biedt het ontwerp de passagier hifigeluid en stelt het systeem in staat zich in realtime aan te passen aan de audio-inhoud en het omgevingsgeluid in de cabine om een optimale luisterervaring te bieden zonder andere passagiers aan boord te beïnvloeden.

Hmmm, dit werkt dus alleen als je in je eigen cabine zit want anders zal je ook naar andermans luxegeluid moeten luisteren. Hoe zit het dan met onderdrukking van het geluid van de motoren van het vliegtuig? De cabine zal heel goed geïsoleerd moeten zijn. Of je pakt alsnog een noise-cancelling hoofdtelefoon, want de techniek van noise-cancelling is bij uitstek bedoeld op repetitief geluid zoals vliegtuiglawaai te onderdrukken. Maar dan heb je geen Euphony van Safran Seats nodig.

Hoe het ook moge zijn, Euphony is beschikbaar in de Safran Seats Business class en First class productportfolio en is een intelligente oplossing die al werd geselecteerd door een eerste nog onbekende launching customer en die in 2023 in gebruik zal worden genomen.

“Het op de markt brengen van Euphony sluit aan bij de visie van Safran om te innoveren en de beste passagierservaring te bieden. Onze samenwerking met Devialet, een wereldwijd toonaangevend akoestisch bedrijf, biedt onze luchtvaartklanten nog een optie om hun stoel aan te passen uit een breed scala aan beschikbare opties over ons volledige productassortiment,” zo zegt Quentin Munier, Safran Seats EVP Strategy & Innovation.

Franck Lebouchard, CEO van Devialet voegt toe: “We zijn ongelooflijk enthousiast over onze samenwerking met Safran Seats, waarbij we Devialet's technologie van wereldklasse naar vliegtuigen brengen door middel van deze unieke innovatie. We zijn van mening dat geweldig geluid op elk moment beschikbaar moet zijn, zowel op de grond als in de lucht, en met Safran Seats zijn we een stap dichter bij dat doel.”

Safran Devialet Euphony: binnenkort een recensie

We vinden het prachtig en daarom hebben wij Safran Seats en Devialet gevraagd om een vliegtuig met Euphony-stoelen aan ons ter beschikking te stellen. De voltallige redactie is voornemens om met een aantal nader te selecteren trouwe lezers van dit medium een aantal rondjes rond de wereld vliegen om daarna de ervaringen te delen met alle economy class passagiers en andere lezers van dit medium.


EDITORS' CHOICE