NIEUWS

Blaas het dak van je huis met de stapelbare REL No.31 of No.32, of simuleer een aardbeving

Sinan Kökbugur | 25 augustus 2022 | Fotografie Fabrikant

Subwooferbouwer REL heeft de modellen No.31 en No.32 aangekondigd. De nieuwe referentiemodellen zijn zeer krachtig en gaan putdiep. En wie het geld en de ruimte heeft kan meerdere exemplaren stapelen om aldus de bouwkwaliteit van zijn huis te testen, en het geduld van alle bewoners in hetzelfde woonblok. 

REL No.31 & No.32 Reference Subwoofers

De nieuwe No.32 kan afdalen tot 15 Hz op niveau -6 dB en de No.31 komt tot aan 17 Hz. Een 1.000 Watt of 900 Watt klasse D versterker brengt de lucht en de muren aan het trillen. De No.32 heeft een driver met een diameter van 15 inch die een slag van vier inch kan maken. De No.31 is met 12 inch iets kleiner.

Beide modellen hebben een gesloten behuizing met naar voren gerichte drivers die zijn voorzien van een conus en omgekeerde middenkappen van koolstofvezel. De klasse D-versterkers hebben dubbele parametrische filters en een 80 dB regelbereik. De cross-over is regelbaar tussen 20 en 90 Hz natuurlijk is er een schakelbare faseregeling (0 of 180 graden) om de in/uit-beweging van de subwooferdriver af te stemmen op de rest van de luidsprekers in de luisterruimte systeem.

De achterpanelen worden ook gedeeld door beide modellen en bevatten High-Level Neutrik speakOn, Low-Level stereo cinch en XLR, LFE cinch en Line XLR-ingangen naast High-Level Neutrik speakOn, LFE XLR en Line XLR-uitgangen.

Het instellen van beide modellen kan vanaf de luisterpositie met de crkelvormige afstandbediening.

De No.31 meet 435 x 638 x 724 millimeter (B x H x D) en weegt 52 kilogram. De No.32 doet daar een schepje bovenop en neemt een ruimte in van 540 x 743 x 816 millimeter (B x H x D) en weegt 85 kilogram. De afwerkingen zijn hoogglans zwart voor de No.31 en zwarte pianolak voor de No.32.

Voor wie een aardbeving wil simuleren is er goed nieuws: beide modellen zijn stapelbaar dus de gebruiker kan meerdere exemplaren netjes op elkaar zetten. De koppelingen zijn gemaakt van gefreesd aluminium die aan elke sub worden vastgeschroefd en samen met de rails aan de onderkant van elke kast een extreem zware, stevige bastoren creëren.

REL No.31 & No.32 Reference Subwoofers: prijzen en leveringsinformatie

Beide modellen zijn uitsluitend verkrijgbaar in een zwarte uitvoering. Prijsinformatie voor de Benelux is er nog niet, maar de REL No.31 Reference Subwoofer kost volgens Engelstalige websites 7.000 Britse ponden. De grotere No.32 Reference Subwoofer wisselt voor 10.000 Britse ponden van eigenaar. Voornoemde prijzen zijn natuurlijk slechts een indicatie voor de prijzen in de Benelux.


EDITORS' CHOICE