NIEUWSDS Audio

DS Audio DS W3: optisch draaitafelelement met borium cantilever en aluminium behuizing

Het Japanse DS Audio is bekend vanwege zijn optische draaitafelelementen en het bedrijf heeft de DS W3 aangekondigd. De DS W3 biedt volgens de fabrikant een sterk verbeterde S/R-verhouding in vergelijking met zijn broertjes, hetgeen resulteert in een nog lagere ruisvloer en een veel grotere muzikale helderheid. Bij het nieuwe element hoort een op maat gemaakte phono-versterker en ook deze heeft volgens de fabrikant de nodige verbeteringen aan boord.

DS Audio DS W3: draaitafelement zonder spoeltjes en magneten

De draaitafelelementen van het in Japan gevestigde DS Audio tasten de groef fysiek met een naald af, maar de bewegingen van de naald worden optisch uitgelezen zonder gebruik van spoelen en magneten. Het nieuwe DS W3 optische cartridgesysteem is geoptimaliseerd door een onafhankelijke LED- en fotodetectoropstelling voor de linker- en rechterkanalen te implementeren. Als gevolg hiervan is de uitgangsspanning van dit element sterk gestegen van 40 mV naar 70 mV. De opgegeven kanaalscheiding is 27 dB (1 kHz).

De implementatie van onafhankelijke LED’s voor het linker- en rechterkanaal maakt het mogelijk om de positionering van het optische systeem te optimaliseren en het gebruik van een nieuwe schaduwplaat die aanzienlijk is verkleind in vergelijking met eerdere ontwerpen. Naast deze verkleining is het materiaal dat wordt gebruikt om de schaduwplaat te produceren veranderd van aluminium (zoals gebruikt in de tweede generatie elementen) naar 99,9% zuiver beryllium.

De DS W3 is voorzien van de combinatie van een borium cantilever met een lijncontact stylus. De behuizing van het element is gemaakt van aluminium en de structuur is zo ontworpen dat maximale stijfheid wordt bevorderd. Naast deze functies maakt de DS W3 gebruik van interne bedrading die 1,6 keer dikker is dan gebruikt in de cartridges van de tweede generatie/

DS Audio DS W3 Equalizer

In vergelijking met de DS W2 equalizer is de dikte van de printplaat verhoogd van 1,6 naar 2,0 millimeter. Ook de dikte van de koperbanen is verhoogd van 35 ?m naar 70?m. Componenten zijn ook geoptimaliseerd voor cartridges van de derde generatie.

Daarnaast heeft de DS-W3 equalizer vier verschillende laagfrequente uitgangen om uit te kiezen.

De DS-W3 equalizer heeft zowel ongebalanceerde als gebalanceerde uitgangen, zodat het systeem gemakkelijk ingepast kan worden in het totaalplaatje van de gebruiker.

Het hele productieproces is handmatig en alle onderdelen, zoals o.a. de printplaat, worden gemaakt in Japan.

DS Audio DS W3: prijzen en leveringsinformatie

DS Audio DS W3 Cartridge (DS115191):              3.389 euro
DS Audio DS W3 Equalizer (DS115192):            10.249 euro
DS Audio DS W3 Optical cartridge (DS115193): 14.529 euro

MERK

EDITORS' CHOICE