NIEUWS

City Audio Trade gaat draaitafels van Pre-audio distribueren

Redactie Hifi.nl | 19 september 2022 | Fotografie Fabrikant

Importeur City Audio Trade heeft aangekondigd per 15 september jl. de draaitafels van het Poolse Pre-audio te distribueren in de Benelux. Pre-audio bouwt draaitafels met een tangentiale luchtgelagerde toonarmen en de draaitafels zijn voorzien van een granieten sokkel.

Pre-audio: bouwer van draaitafels en toonarmen

Pre-Audio is een in Polen gevestigde fabrikant die zich voornamelijk heeft toegelegd op de bouw van hoogwaardige draaitafels. Eigenaar en hoofdontwerper Daniel Prendecki kent de voordelen van tangentiale toonarmen een groot gewicht toe. Hij is van mening dat tangentiale toonarmen een theoretisch ideale geometrie hebben, hetgeen resulteert in een fouthoek van 0 graden. Hierdoor wordt de grammofoonplaat afgetast zoals die gesneden is.

De draaitafels zijn voorzien van een granieten sokkel. Deze sokkel, in combinatie met een klasse loopwerk en een innovatieve lucht gelagerde tangentiale toonarm, draagt bij aan een werkelijk subliem 3D geluidsbeeld, muzikaliteit, tastbaarheid van details en vooral rust, aldus de toelichting van City Audio Trade.

De hoge kwaliteit van de onderdelen alsmede het vakmanschap, afgezet tegen de verkoopprijs, maakt dat Pre-audio platenspelers een ongekend goede prijs/kwaliteit verhouding hebben. De verbluffende geluidskwaliteit, het schitterende design en de perfecte afwerking, maken een Pre-audio draaitafel, naast een aanschaf voor het leven, tot een zeer gewild object onder Hifi fanaten.

Er zijn drie verschillende modellen, t.w. de GL-1102AN, ASP-1501NG en de DE-1800NG, welke in meerdere uitvoeringen leverbaar zijn. Het totale aanbod komt hierdoor uit op acht stuks vari√ęrend in een spectaculaire vanaf prijs van 4.590 euro tot het vlaggenschip met een prijskaartje van 13.770 euro.

vvv

Alle draaitafels zijn voorzien van een granieten sokkel en hebben een luchtgelagerde tangentiale toonarm. de compressor bevindt zich in de separate voeding en is fluisterstil.

Meer weten? Kijk dan op de website van Pre-audio of de website van City Audio Trade.


EDITORS' CHOICE