NIEUWSTechnics

Technics Grand Class SL-G700M2: SACD-speler met digitale ingangen, ChromeCast, AirPlay 2 en Bluetooth

Het Japanse Technics heeft de SL-G700M2 netwerk-/Super Audio CD-speler onthuld. De nieuwe SL-G700M2 bouwt voort op zijn voorganger met volgens de fabrikant een groot aantal prestatie- en geluidsverbeteringen. Het apparaat komt naar verwachting in de loop van november op de markt.

Technics SL-G700M2

De Technics SL-G700M2 kan worden gebruikt om CD’s en SACD’s af te spelen, maar hij kan ook dienen als DA-converter voor een andere digitaal apparaat. De SL-G700M2 beschikt over de nieuwe dubbele ESS ES9026PRO, waarbij linker- en rechterkanaal in de behuizing uit elkaar geplaatst voor een minimale interferentie en maximale kanaalscheiding. Het filtercircuit na de DA-conversie gebruikt een versterkercircuit met een unieke discrete configuratie in plaats van een operationeel versterker-IC (opamp). Volgens de fabrikant realiseert dit een nog hogere S/R-verhouding, waardoor zelfs de meest subtiele geluiden worden gereproduceerd.

Volledige decodering van MQA-bestanden en MQA-cd's. zit in het functiepakket van de SL-G700M2. Daarnaast worden ook verschillende andere formaten met hoge resolutie ondersteund, waaronder WAV/AIFF tot 32-bit/384 kHz, FLAC/ALAC tot 24-bit/384 kHz en DSD tot 11,2 MHz voor het afspelen van bestanden.

De SL-G700M2 is onder de topplaat verdeeld in vier fysieke compartimenten, waarbij de voeding, digitale interface, analoge circuits en het optische loopwerk onafhankelijk van elkaar zijn. Het loopwerk heeft een drielaagse chassisconfiguratie en een trillingsdempende en stille constructie, inclusief een schijflade gemaakt van gegoten aluminium, waarvan gezegd wordt dat het zeer nauwkeurig afspelen van schijven garandeert. De buitenkant heeft een met haarlijn afgewerkt zeven millimeter dik aluminium voorpaneel en drie millimeter dikke aluminium zijpanelen.

Het doel van Technics voor zijn next-gen producten was het bereiken van fase-uitlijning en ideale impulsrespons - essentiële kenmerken voor een natuurgetrouwe muziekreproductie met een nauwkeurig geluidsbeeld. De High Precision Coherent DAC van de SL-G700M2 bestaat volgens de fabrikant uit drie elementen: coherente verwerking, een hoogwaardige DAC in dubbele monoconfiguratie en een eigen discreet versterkercircuit. Technics stelt dat deze technologie de reproduceerbaarheid van impulssignalen verbetert door het minimaliseren van amplitude- en faseafwijkingen die optreden tijdens het DA-conversieproces voor signalen tot 192 kHz PCM met behulp van eigen digitale signaalverwerking. DSD-signalen zoals Super Audio CD worden echter rechtstreeks ingevoerd naar de DAC zonder deze verwerking uit te voeren.

Digitale audiospelers die kleine signalen verwerken, hebben een grondige ruisonderdrukking nodig, omdat zelfs de geringste ruis de geluidskwaliteit aanzienlijk kan beïnvloeden. Daarom is de SL-G700M2 uitgerust met een stille meertraps voeding, die ruis in drie fasen vermindert. Ten eerste een high-speed schakelende voeding van ongeveer 300 kHz zoals die te vinden is in de analoge circuits van de Technics SU-R1000 referentieklasse geïntegreerde versterker. Het verhogen van de schakelfrequentie vermindert ruisinterferentie bij het afspelen van muziek. Vervolgens zorgt een speciale voedingseenheid in combinatie met het originele gestabiliseerde voedingscircuit voor stroom met weinig ruis. De discrete circuitstructuur gebrukt geen IC's voor algemene doeleinden. Tot slot, actieve ruisonderdrukking door stroominjecte, zoals de fabrikant het noemt. Deze nieuwe technologie verwijdert ongewenste ruiscomponenten door een inverse fasestroom toe te passen op de gedetecteerde ruis. Een effectievere ruisonderdrukking wordt gerealiseerd door toepassing van de push/pull-methode in combinatie met conventionele ruisonderdrukking door stroom te trekken.

Verder heeft de SL-G700M2 een Pure Disc Playback-modus die alle circuitblokken uitschakelt, behalve die welke nodig zijn voor Super Audio CD/CD-weergave, waardoor interne ruis wordt verminderd en de geluidskwaliteit wordt verbeterd.

De SL-G700M2 ondersteunt Google Chromecast, evenals Apple AirPlay 2. Wi-Fi en Bluetooth draadloze verbindingen. De speler is ook uitgerust met een USB-B-poort waardoor koppeling met bijvoorbeeld een computer mogelijk is voor het afspelen van geluid met hoge resolutie van het aangesloten apparaat.

Technics SL-G700M2: prijs en leveringsinformatie

De Technics SL-G700M2 is vanaf 22 november verkrijgbaar in zwart en zilver. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt.


EDITORS' CHOICE