NIEUWSIkigai

DAE Show-Visit: Ikigai Audio op Dutch Audio Event 2022

'Zinvol leven', daar gaat het volgens Jeffrey Dam van Ikigai Audio om. 'De reden van bestaan'. En audio kan daar een bijdrage aan leveren, zegt de man die in het dagelijks leven HBO-docent Engineering is.

"Audio is een middel om dingen een plaats te kunnen geven. Om zaken samen te kunnen bespreken. Het stelt een mens in staat om te relativeren. Audio kan energie brengen die je voortbeweegt, maar ook voor ontspanning zorgen. Audio kan je de tijd eventjes doen vergeten." De high-end audiokabels van zijn merk Ikigai staan dan ook niet verstopt in een gang of nis, maar hebben op Dutch Audio Event 2022 het podium die ze verdienen: een hele grote lichte ruimte met de enorme Fyne F1.12 prominent aanwezig, waar we zo ook iets meer over zullen vertellen. Eerst geven we het woord graag aan Jeffrey.

Uit het aanbod van Ikigai staat in Veldhoven dus een nieuwe kabellijn centraal: Kinzan, waar hij in bovenstaande video meer over vertelt. Kabels die er eigenlijk niet willen zijn omdat ze iets aan de weergave zouden kunnen verstoren. In de collegezaal van Jeffrey Dam kon je horen (of juist niet) wat dat precies betekent. AudioTweaks zorgde er voor een enorm meubel goed gevuld met SPEC voor de versterking, uiteraard met Ikigai bekabeld. 

De Fyne Audio F1-12 is het topmodel uit de F1 familie, voorzien van de 20 kilogram zware massieve aluminium BassTrax Reference Module. Fyne’s grootste IsoFlare unit van 12 inch combineert een bas/midrange weergever met een 3 inch titanium hoog diafragma tot een virtuele puntbron. De wisselfrequentie ligt op 750 Hz, waardoor het stemmengebied ongehoord open klinkt. Door de kastvorm is de frequentieresponse nagenoeg vlak en worden interne reflecties voorkomen. De materiaalkeuze voor de conus van multifiber papierpulp en de toepassing van cryogeen behandelde wisselfilters dragen bij aan een virtuele werkelijkheidsweergave. De keuze voor een aluminium chassis, gekoppeld aan de interne constructie maakt het geheel af.

Lees ook ons hele verslag van Dutch Audio Event 2022

MERK

EDITORS' CHOICE