NIEUWSAudio Pro

Audio Pro Link2 geeft streaming-functies aan oudere versterkers

Het Zweedse audiobedrijf Audio Pro heeft de Link2 aangekondigd, een compact apparaat voorzien van allerlei streaming-functies. Volgens de Zweedse fabrikant is de Link2 bij uitstek geschikt om bijvoorbeeld een versterker die geen streaming-functies aan boord heeft te voorzien van multiroom streaming-functies. Zo kan een goede versterker nog jarenlang gebruikt worden en dat is goed voor het milieu, aldus Audio Pro.

Audio Pro Link2: streaming in een klein doosje

Kort samengevat, de nieuwe Link2 van het in Zweden gevestigde Audio Pro geeft streaming-functies en biedt ook de mogelijkheid om een platenspeler of cd-speler of andere analoge bron weer te geven in een multiroom-systeem. De Link2 is eenvoudig in gebruik te nemen en kan met name een toevoeging zijn aan een wat ouder systeem. Jens Hendriksen van Audio Pro verklaart: “in een tijd waarin steeds meer nadruk wordt gelegd op het verlengen van de levensduur van alles wat je koopt met als doel het milieu niet meer te belasten dan nodig is, voelt Link2 echt als het juiste product. Met deze echt slimme oplossing kun je je oude stereo blijven gebruiken in plaats van hem af te moeten schrijven.â€

De Link2 is voorzien van een RJ45 LAN-poort en WiFi. De gebruiker kan een USB-opslagmedium aansluiten op de USB-poort. Uiteraard is ook voorzien in Bluetooth-connectiviteit en dan is er ook nog de aanwezigheid van AirPlay2 en Google Cast. Volgens Audio Pro heeft de gebruiker genoeg streaming-functies om uit te kiezen.

Verder heeft de Link2 een analoge cinch-ingang voor lijnbronnen. Muziek komt naar buiten via twee digitale uitgangen en een cinch-uitgang. De bovenkant van de Link2 is volgens het ontwerp van de luidsprekerbediening van Audio Pro en is voorzien van sneltoetsen, waardoor de gebruiker snel toegang heeft tot o.a. radiostations of afspeellijsten.

Audio Pro Link2: prijs en leveringsinformatie

De Link2 is binnenkort leverbaar en wisselt voor 300 euro van eigenaar.


EDITORS' CHOICE