Audio-Technica ATH-WB2022: draadloze high-end hoofdtelefoon met houten oorschelpen

Het Japanse Audio-Technica heeft een draadloze over-ear hoofdtelefoon aangekondigd genaamd ATH-WB2022. De nieuwe hoofdtelefoon heeft houten oorschelpen gemaakt in samenwerking met een Japanse gitaarbouwer en onderscheidt zich dus van zijn concurrenten die veelal zijn voorzien van plastic oorschelpen. Ja, daar is de prijs ook naar, maar de ATH-WB2022 belooft ook met zijn geluidskwaliteit met kop en schouders boven de concurrentie te staan. 

Audio-Technica ATH-WB2022

Ter viering van het zestigjarig jubileum heeft de Japanse audiofabrikant Audio-Technica een aantal producten gelanceerd en de draadloze hoofdtelefoon ATH-WB2022 is onderdeel van dit rijtje. De ATH-WB2022, die in een beperkte oplage op de markt komt, is gemaakt van gelaagd hout en wordt aangeprezen als de beste Bluetooth-hoofdtelefoon die ooit door Audio-Technica is gemaakt. De ATH-WB2022 ondersteunt het luisteren naar muziek tot een resolutie van 24-bit/96 kHz en is volgens de ontwerpers voorzien van 's werelds eerste volledig gebalanceerde audio-uitgangssysteem voor draadloze hoofdtelefoons.

Audio-Technica gelooft al lang in de voordelen van houten hoofdtelefoons, zowel vanwege hun natuurlijke schoonheid als vanwege de gunstige klankmatige eigenschappen. De ATH-WB2022 tilt deze filosofie naar een nieuw niveau. Elke ATH-WB2022 is zorgvuldig vervaardigd in de fabriek van Audio-Technica in Naruse, Tokyo, Japan. De behuizingen zijn gemaakt van flame esdoorn, walnoot en mahonie en geleverd door de bekende Japanse gitaarbouwer Fujigen. Samen met een opvallend meerlagig uiterlijk, levert de combinatie van de verschillende houtsoorten uitstekende akoestische dempingseigenschappen op en het resultaat is een zuiverdere, natuurlijkere audioweergave.

Als aanvulling op het prachtige hout zijn de oorkussens en hoofdband gemaakt van Alcantara, een duurzaam materiaal met een zachte, comfortabele textuur.

Het nieuw ontwikkelde gebalanceerde audio-uitgangssysteem van de ATH-WB2022 is geheel uniek. Het maakt gebruik van twee ESS ES9038Q2M DAC's, één voor elk kanaal. Twee opamps van het type MUSES05 van Nisshinbo Micro Devices worden gebruikt voor elk kanaal voor de ingang en voor de uitgangstrap, in een volledig gebalanceerde configuratie om ongeëvenaarde kanaalscheiding, beeldvorming en transiënte respons te garanderen.

Daarnaast gebruikt de ATH-WB2022 aparte, oplaadbare batterijen voor elk kanaal. Dit exclusieve gebalanceerde audio-uitgangssysteem zorgt voor verbeterde helderheid en resolutie, zonder overspraak of ruis tussen de linker- en rechterkanalen.

De ATH-WB2022 bevat een nieuwe driver met een diamter van 45 millimeter met een krachtig magnetisch circuit en een DLC (diamantachtig koolstof) gecoat membraan. De hoofdtelefoon is compatibel met de hoogwaardige LDAC- en AAC-codecs. Muziek kan overigens niet alleen draadloos worden aangeleverd maar ook via de meegeleverde USB-kabel.

De ATH-WB2022 wordt geleverd met een hoogwaardige Audio-Technica condensatormicrofoon voor heldere geluidskwaliteit bij het voeren van telefoongesprekken. De accu heeft een capaciteit voor circa negen uur continu gebruik op een volledige lading en dankzij de multipoint-koppelingsfunctie kunnen gebruikers verbonden blijven met twee Bluetooth-apparaten tegelijk. De handige oorschelpknoppen bieden controle over muziek-, microfoon- en stemassistentfuncties, en de hoofdtelefoon kan worden gebruikt met Audio-Technica's AT Connect-app voor extra controle en EQ-opties, waaronder een low-latency-modus.

Volledig opladen kost circa 2,5 uur. Als de koptelefoon vijf minuten of langer niet met een apparaat is verbonden, wordt hij automatisch uitgeschakeld om de batterij te sparen.

De ATH-WB2022 wordt geleverd met twee hoogwaardige 6N-OFC-kabels, een USB-C naar USB-A-kabel en een USB-C naar USB-C-kabel. De opbergdoos is al net zo premium als de hoofdtelefoon zelf, immers gemaakt door Zero Halliburton.

Audio-Technica ATH-WB2022: prijs en leveringsinformatie

De Audio-Technica ATH-WB2022 draadloze houten hoofdtelefoon in beperkte oplage is begin 2023 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 3.000 euro. Audio-Technica vervangt gratis de ingebouwde batterij en Alcantara oorkussens en hoofdband.

MERK

EDITORS' CHOICE