NIEUWSNaim Audio

Naim Audio New Classic NSC 222, NAP 250 en NPX 300 aangekondigd op CES 2023

Het Britse Naim Audio bestaat dit jaar vijftig jaar en mede om die reden heeft het bedrijf een drietal nieuwe componenten aangekondigd die op de CES 2023 aan het publiek zullen worden getoond. De NSC 222 is een moderne voorversterker met streaming-functies aan boord. De NAP 250 is een nieuwe versie van een bestaande eindversterker en hekkensluiter NPX 300 is een losse voeding die de NSC 222 naar een hoger niveau kan tillen door de toch al lage ruisvloer nog verder te verlagen. Naar verwachting zal de levering van de nieuwe apparaten aan het einde van deze maand gaan beginnen.

Naim Audio New Classic

De New Classic productlijn van het in Groot-Brittannië gevestigde Naim Audio bestaat op dit moment uit drie componenten die nieuwe techniek combineren met ouderwets vakmanschap en bewezen techniek. Steve Sells, hoofd hardware-engineering bij Naim, verklaart: “we hebben onze vijftig jaar ervaring gecombineerd met de allernieuwste technologie om thuishifi opnieuw te definiëren met onze beste prestaties ooit op dit niveau tot toegevoegde functies en flexibiliteit tot milieuvriendelijke elementen. De New Classic-producten verbruiken bijvoorbeeld minder dan 0,5 Watt in stand-by.”

Naim Audio NSC 222

De Naim New Classic NSC 222 is een voorversterker met uitgebreide streming-functies aan boord en biedt o.a. toegang tot populaire streamingdiensten zoals Tidal, Spotify, Apple Music en Qobuz, internetradio en een muziekbibliotheek op een lokale NAS. De liefhebber van vinyl krijgt een ingebouwde phonotrap voor MM-elementen aangeboden. Verder beschikt de NSC 222 over een geïntegreerde hoofdtelefoonversterker waarvan de techniek is gebaseerd op de Uniti Atom Headphone Edition.

Bediening is gemakkelijk met de hulp van het 5,5-inch kleurenscherm en de Focal & Naim-app of de meegeleverde slimme Zigbee-afstandsbediening (die geen zichtlijn vereist) of via het apparaat zelf is. De volumeregelknop is rondom verlicht.

Naim Audio NAP 250

De New Classic NAP 250 is de natuurlijke partner van de NSC222 en biedt 100 Watt per kanaal. Hoewel sprake is van een nieuw apparaat, is dit feitelijk de zesde versie van een model dat al sinds 1975 continu in productie is. De nieuwste NAP 250 heeft techniek die ook is verwerkt in de Statement, het vlaggenschip van de vloot van eindversterkers van Naim Audio.

Naim Audio belooft voorts betere prestaties. Een zichtbare verbetering is de plaatsing van gebalanceerde XLR-aansluitingen.

Naim Audio NPX 300

Het New Classic-trio wordt gecompleteerd door de NPX 300, een voeding die volgens Naim een verbetering biedt voor de NSC 222. Door aansluiting van de NPX 300 wordt de interne voeding van de NSC 222 uitgeschakeld, waardoor de ruisvloer wordt verlaagd.

Naim Audio New Classic: prijzen en leveringsinformatie

De drie leden van de New Classic productlijn komen aan het einde van deze maand in de winkel te staan en hebben elk een adviesprijs van 7.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE