NIEUWSEsoteric

Esoteric lanceert (SA)CD-speler K-05XD die ook digitale ingangen en uitgangen heeft

Het Japanse Esoteric heeft een nieuwe (SA)CD-speler gelanceerd die meer dan twintig kilogram weegt en het nieuwe apparaat heet K-05XD. Het apparaat is niet alleen heel zwaar, maar volgens de fabrikant ook zeer verfijnd. De K-05XD heeft een zeer hoogwaardige loopwerk aan boord dat Esoteric zelf bouwt en wie geen schijfjes wil draaien kan de K-05XD ook gebruiken als DA-converter voor bijvoorbeeld een streamer. Naar verwachting komt de K-05XD in de loop van de komende lente op de markt.

Esoteric K-05XD: zware en hoogwaardige schijfjesspeler

De K-05XD bouwt voort op de bewezen techniek van Esoteric, waaronder de hoogwaardige en zelfontwikkelde loopwerken van het bedrijf, maar is volgens opgave van de fabrikant volledig opnieuw ontworpen als een Super Audio CD-speler die totaal verschilt van de vorige 05-modellen door het ontwerpplatform volledig te vernieuwen. Het VRDS-ATLAS transportmechanisme “ATLAS 05” is exclusief voor dit model ontworpen, en de DAC-sectie is een discreet circuit met “Master Sound Discrete DAC” om de weergave verder te verfijnen.

De Master Sound Discrete Clock for Digital Player, een uniek discreet klokcircuit voor digitale spelers, bevat de ontwikkelingsresultaten van de masterclock Grandioso G1X. Het chassis dat het geüpgradede ATLAS-mechanisme, grotere circuitblokken en voedingsgedeelte bevat, is van binnen dubbellaags en groter van formaat. Dat verklaart ook het hoge gewicht van de K-05XD.

De K-05XD is flexibel in gebruik want Esoteric heeft digitale ingangen en uitgangen gemonteerd. Eventueel kan ook een externe klok gebruikt worden.

De voeding heeft in de basis drie transformatoren. Het analoge en digitale circuits voor de muziek hebben ieder een eigen transformator en de derde transformator wordt gebruikt voor de voeding van de besturing- en controlecircuits.

Esoteric geeft een frequentiebereik op van 110 dB en een frequentiebereik van 5 Hz tot 70 kHz. De totale harmonische vervorming is nul tot het vierde cijfer achter de komma. De K-05XD is een forse jongen en meet 445 x 161 x 357 millimeter. Het gewicht is 20,7 kilogram.

Esoteric K-05XD: prijs en leveringsinformatie

Volgens de website van Esoteric zal de levering in de komende lente gaan beginnen. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE