NIEUWSIntegra

Integra DRX-8.4: 11-kanaals vlaggenschip voorzien van Dirac Live, 8K-doorgifte en nog veel meer

Audiomerk Integra heeft een nieuwe AV-receiver gelanceerd genaamd DRX-8.4. De nieuwe AV-receiver heeft alles aan boord voor de verwende thuisbioscoop liefhebber. Naast allerlei “gewone” functies, heeft de DRX-8.4 volgens de fabrikant ook de mogelijkheid om opgenomen te worden in een custom-install configuratie.

Integra DRX-8.4

Om de custom-installmarkt beter te ondersteunen, is de DRX-8.4 compatibel met Control4, Crestron, Save, URC, Elan en RTI aangepaste installatiebesturingssystemen. De DRX-8.4 heeft ook een quad-core netwerkprocessor voor optimale IP-responsiviteit en stabiliteit. Verder heeft de DRX 8.4 een uitgebreide functieset, waaronder een nieuw ontworpen chassis en audiosignaalpad voor optimale ruisonderdrukking en signaalhelderheid, met ondersteuning van 32-bits ESS ES9026PRO Hyperstream audiofiele DAC's.

De DRX-8.4 heeft elf versterkingskanalen die werken in klasse AB. De kanalen kunnen elk 150 Watt, maar dit vermogen is alleen beschikbaar als twee kanalen tegelijk worden aangedreven. Dan zijn er ook twee onafhankelijke subwooferuitgangen de DRX-8.4 ondersteunt 7.2.4-kanaals luidsprekeropstellingen. De 8.4 bevat ook twee extra bedrade zone-uitgangen. Dit maakt Zone 2 en Zone 3 tweekanaals stereo-opstellingen mogelijk.

Om de DRX-8.4 op de ruimte af te stemmen heeft kan de gebruiker Dirac Live inzetten. Hierdoor kunnen gebruikers de luidsprekers die zijn aangesloten op de DRX 8.4 nauwkeurig afstemmen op de akoestische omgeving van de kamer waarin ze zijn geplaatst, waardoor een completere muziekluisterervaring wordt geboden met een betere nauwkeurigheid, een prominentere sweet spot en een nauwkeurigere spraakverstaanbaarheid en een diepere, maar minder dreunende bas.

Room Correction Setup kan worden gedaan via de Dirac PC/MAC-app en optionele USB-microfoon (geavanceerd), of via de gratis Integra Mobile App (gbeschikbaar voor iOS, Android) en meegeleverde bedrade microfoon (Basic).

De afmetingen zijn 435 x 198 x 470 millimeter (B x H x D) en de DRX-8.4 weegt 22,5 kilogram.

Integra DRX-8.4: prijs en leveringsinformatie

In de loop van komend voorjaar zou de levering van de Integra DRX-8.4 moeten gaan beginnen. De adviesprijs voor de Benelux is nog niet bekend.


EDITORS' CHOICE