Erzetich lanceert vlaggenschip Charybdis

Het Sloveense audiobedrijf Erzetich heeft de Charybdis gelanceerd, een over-ear hoofdtelefoon met open oorschelpen en magnetostatische drivers. De Charybdis is meteen het nieuwe vlaggenschip van de vloot van hoofdtelefoons. Volgens de fabrikant is de Charybdis een duurzame hoofdtelefoon want alle onderdelen zijn eenvoudig vervangbaar. De kabel is afneembaar.

Erzetich Charybdis: open over-ear magnetostatische hoofdtelefoon

De nieuwe Charybdis van het in Slovenië gevestigde Erzetich Audio maakt gebruik van geavanceerde magnetostatische technologie en is volgens de fabrikant gemaakt van de beste materialen. Vlakke magnetische drivers worden stevig ondersteund door CNC-gefreesde aluminium oorschelpen. De hoofdband is gemaakt van koolstof. Dikke oorkussens zorgen voor een comfortabele afstand tot de oren en zorgen voor een zachte positionering op het hoofd. Ondanks het gewicht van 740 gram kan een urenlange luistersessie probleemloos uitgezeten worden.

De impedantie van de Charybdis is 43 Ohm, maar voor het overige geeft de fabrikant niet heel veel technische details. Het ontwerp is volgens de ontwerpers geperfectioneerd om een volwassen geluid te bieden dat de nadruk legt op de muziek, zonder dat de hoofdtelefoon kleuring toevoegt. “Je kunt zonder enige afleiding opgaan in je favoriete muziek,” aldus Erzetich op zijn website.

De Charybdis wordt gemaakt in de Europese Unie en alle onderdelen zijn vervangbaar. De kabel is afneembaar en voorzien van stekkers die ook door andere fabrikanten worden gebruikt. Het gebruik van een andere kabel is dus mogelijk.

Erzetich Charybdis: prijs en leveringsinformatie

We weten niet vanaf wanneer de levering in de Benelux zal beginnen. Op de website van Erzetich staat een prijs van 3.000 euro genoteerd.


EDITORS' CHOICE