Edwards Audio lanceert compacte geïntegreerde versterkers IA1 en Apprentice IA

Het in Groot-Brittannië gevestigde Edwards Audio heeft een tweetal compacte geïntegreerde versterkers aangekondigd. De Apprentice IA en de IA1 hebben veel gemeenschappelijke kenmerken. Het grootste verschil is de afstandbediening die bij de IA1 wordt geleverd. De koper kan kiezen uit zes verschillende kleuren.

Edwards Audio: Apprentice IA1 en IA1

Het Britse audiobedrijf Edwards Audio is in 2009 opgericht door Kevin Edwards. Edwards Audio bouwt draaitafels en compacte versterkers die in verschillende kleuren worden aangeboden. Het bedrijf ontwikkelt en bouwt zijn producten in Wiltshire in Groot-Brittannië. De nieuwste producten zijn een tweetal in klasse AB werkende geïntegreerde versterkers genaamd Apprentice IA en IA1, die naar eigen zeggen het resultaat zijn van drie jaar onderzoek en ontwikkeling. Beide toestellen kunnen 30 Watt aan acht Ohm leveren. Ze hebben een verlicht E-logo centraal op de frontplaat dat rood wordt als de versterker gedempt is.

Zowel de Apprentice IA als de IA1 zijn voorzien van een draaitafelingang voor MM-elementen en een tweetal cijnch-lijningangen. Daarnaast is er een 3,5 milimeter mini-jackingang op het voorpaneel en een 6,35 millimeter jackplug hoofdtelefoonuitgang die wordt aangestuurd via een speciaal hoogstroomuitgangsstuurcircuit.

Optioneel kunnen de Apprentice IA en IA1 worden voorzien van een voorversterkeruitgang zodat een losse eindversterker gebruikt kan worden, of een set actieve luidsprekers.

De koper kan kiezen uit de kleuren zwart, wit, rood, blauw, grijs en groen.

We weten niet hoeveel de versterkers van Edwards Audio in de Benelux kosten. Louter ter indicatie, op de website van Edwards Audio staat voor de Apprentice IA een prijs van 370 Britse ponden genoteerd en voor de IA1 is dat 430 Britse ponden. Een belangstellende in de Benelux moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerrechten en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE