NIEUWSAstell&Kern

Astell&Kern AK Zero 2: geavanceerde bedrade in-ear hoofdtelefoon met vier drivers per oordop

De Koreaanse audiofabrikant Astell&Kern (A&K) is gespecialiseerd in compacte en veelal draagbare audioproducten. Het bedrijf heeft de AK Zero 2 aangekondigd, een hoogwaardige draadloze in-ear hoofdtelefoon die wordt geleverd met twee afneembare kabels. De oren van de luisteraar worden elk met vier drivers bediend met geluid.

Astell&Kern AK Zero 2

De nieuwe Astell&Kern AK Zero 2 Advanced Quad-brid IEM is volgens de makers ontworpen op basis van de ervaring die is opgedaan bij de ontwikkeling van de Astell&Kern AK Zero 1. Net als bij de Astell&Kern AK Zero 1, zou de nieuwe Astell&Kern AK Zero 2 niets minder moeten bieden dan een absoluut nauwkeurige weergave over een breed frequentiebereik. De nieuwe in-ear hoofdtelefoon is gemaakt voor een zeer hoge geluidskwaliteit en die kan alleen met een kabel geleverd worden, niet draadloos. De AK Zero 2 wordt daarom met twee afneembare kabels geleverd. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 30 kHz.

In de oordopjes van de AK Zero 2 zijn vier verschillende drivers geplaatst, zodat de individuele voordelen van deze varianten naar eigen zeggen samen een bijzonder aantrekkelijk resultaat garanderen. De fabrikant noemt deze structuur Advanced Quad-brid Design. Zo wordt een dynamische driver met een diameter van 10 millimeter met piëzo-elektrische transducer gebruikt, die gezelschap krijgt van een speciale rechthoekige micro vlakke dynamische driver en twee aangepaste dubbele BA-drivers. De 10 millimeter dynamische driver is volgens de fabrikant gemaakt om een bijzonder diepe, duidelijk geaccentueerde bas te leveren. De Micro Rectangular Planar Dynamic Driver wordt gebruikt als een zogenaamde supertweeter.

De dual custom balanced armature drivers zijn verantwoordelijk voor de weergave van middentonen, waarbij de fabrikant er één over het hele frequentiebereik laat werken, en de tweede specifiek voor de onderkant van het middenbereik. Dit zou een bijzonder transparante weergave te garanderen, vooral als het gaat om stemmen.

Elke driver heeft een eigen akoestische kamer, die is vervaardigd met behulp van 3D-printtechnologie, zodat ze altijd hun volledige potentieel kunnen benutten. De buitenkant van de behuizingen van de AK Zero 2 is gemaakt van aluminium en is vervaardigd met behulp van CNC freesmachines.

Astell&Kern AK Zero 2: HiFi Grade Pure Silver-Coated OFC-kabel met MMCX-connector

Een kabel gemaakt van vier strengen OFC (Oxygen Free Copper) en gecoat met zilver moet zorgen voor de beste signaaloverdracht. De kabel is voorzien van MMCX-connectoren, zodat de kabel op elk moment eenvoudig kan worden verwijderd en indien nodig kan worden vervangen. A&K levert twee kabels mee, de ene met een 3,5 millimeter jackplug en de andere met een 4,4 millimeter Pentaconn plug.

De koper krijgt ook vijf paar siliconen pasvormen en een paar memoryfoam pasvormen en een opbergetui.

Astell&Kern AK Zero 2: prijs en leveringsinformatie

De levering van de Astell & Kern AK Zero 2 Advanced Quad-brid IEM zou binnenkort moeten beginnen. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt. Vermoedelijk wordt de prijs in vier cijfers uitgedrukt, maar dat weten we niet zeker.

MERK

EDITORS' CHOICE