NIEUWSDS Audio

DS Audio Grand Master Extreme: naald en cantilever uit een stuk diamant

Het Japanse DS Audio bouwt optische draaitafelelementen waarbij de bewegingen van de naald optisch worden uitgelezen. Het bedrijf heeft nu de Grand Master Extreme gelanceerd, een element waarbij de cantilever en naald uit één stuk diamant zijn gesneden. Hierdoor vervalt de lijmverbinding tussen naald en cantilever en dat zou de afleesnauwkeurigheid en dus de geluidskwaliteit ten goede moeten komen.

DS Audio Grand Master Extreme

De naaldpunt en cantilever van een draaitafelelement worden meestal met lijm vastgezet, maar Grand Master Extreme van het in Japan gevestigde DS Audio gebruikt een diamanten cantilever en naald uit één stuk, die is gemaakt van een enkele diamant van de cantilever tot de naaldpunt. De diamanten cantilever uit één stuk gebruikt helemaal geen lijm, dus het kan volgens de ontwerpers de trilling van de naaldpunt directer detecteren zonder iets van de trilling van de naaldpunt te verliezen.

De Grand Master Extreme maakt gebruik van een 0,22 mm vierkante, uit één stuk bestaande diamanten cantilever waarin de diamanten cantilever en naaldpunt zijn gemaakt van een enkele diamant.

We weten niet wanneer de levering in de Benelux gaat beginnen en ook prijsinformatie moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE