NIEUWSNaim Audio

Even voorstellen: Naim Nait 50 geïntegreerde versterker

We zijn het live gedeelte van de High End 2023 reportage vanuit München gestart met een persconferentie bij Naim rond de New Classic 300 Series, maar dat was niet de enige introductie bij de Engelse fabrikant. Ook de NAIT 50 werd voorgesteld, een remaster van de beroemde NAIT 1 gei?ntegreerde versterker, uitgebracht in 1983.

"Onze experts uit Salisbury hebben dit iconische product zorgvuldig herwerkt met het legendarische chrome-bumper design uit de Naim archieven. Met Naim's toonaangevende moderne technologie en het toevoegen van nieuwe functies zoals een hoofdtelefoonuitgang, is de NAIT 50 een Naim versterker op zijn puurst."

Naim Audio NAIT 50

Ook op de NAIT 50 zullen we uitgebreider terugkomen, maar de highlights kunnen we alvast wel delen; 

  • esthetisch vormgegeven naar de originele NAIT 1, uitgebracht in 1983;
  • volledig lineaire geïntegreerde klasse AB eindtrap.
  • aluminium constructie met rechthoekige extrusie voor een chrome-bumperstijl;
  • nieuwe MM phonotrap met discrete transistors, voor betere geluidsprestaties;
  • hoofdtelefoonuitgang (6,35 mm). De uitgang maakt gebruik van een voorversterker / hoofdtelefoonversterker met versterking van 16dB, dezelfde uit de Naim Uniti Atom Headphone Edition;
  • 3 input selectie knoppen. Vergrendelingsschakelaars bedienen 3 relais voor ingangsselectie. Deze ingangsselectie is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de NAIT 1;
  • stand-by vermogen 0.5W. Gebruik van twee interne voedingen; de ene is een hoogwaardig audiofiel lineair type, gebaseerd op een grote ringkerntransformator. De andere is een zeer efficiënte SMPSU voor een stroomverbruik van 0,5W in stand-by.

Er worden 1973 units van de NAIT 50 gemaakt, naar het geboortejaar van Naim Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE