NIEUWSDenon

Denon DRA-900H: tweekanaals 8K AV-receiver met Heos-streamer

Audiomerk Denon heeft DRA-900H aangekondigd. De DRA-900H is de eerste tweekanaals receiver van Denon die 8K beeldmateriaal kan verwerken. De muziekliefhebber kan zich laven aan het Heos-platform. Eind september komt de DRA-900H op de markt in een zwarte en zilverkleurige uitvoering.

Denon DRA-900H

Niet iedereen wil een meerkanaals opstelling in zijn woonkamer of luisterruimte. Wat veel consumenten wel willen is hun televisie aan kunnen sluiten op de stereoset. Het geluid van een tweekanaals stereoset klinkt immers vrijwel altijd beter dan het geluid dat uit de televisie komt en ook een soundbar moet het vaak afleggen tegen een versterker en twee losse luidsprekers. De DRA-900H lijkt bedoeld voor wie goed tweekanaals geluid wil en tevens de mogelijkheid om 8K-beeldmateriaal te kunnen verwerken.

De DRA-900H van Denon is een tweekanaals AV-versterker met analoge en digitale ingangen en de nodige HDMI-aansluitingen. Alle functionaliteit van het Heos-platform voor streaming is ingebouwd, dus ook multiroom ondersteuning. Anders gezegd, de DRA-900H biedt een moderne variant op de klassieke stereo-installatie met de toevoeging van nieuwste HDMI-technologie uit het eerdere model DRA-800H.

De eindversterkertrappen van de DRA-900H kunnen tot 100 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren. Voor een heldere beeldkwaliteit en gamen zonder latentie zijn drie van de zes HDMI-ingangen en één uitgang speciaal voor 8K-video gereserveerd en wordt eARC-connectiviteit ondersteund om een televisie gemakkelijk aan te sluiten. De DRA-900H is een tweekanaals apparaat maar hij heeft wel dubbele luidsprekeraansluitingen. De gebruiker kan het ene of andere paar inschakelen of beide paren tegelijkertijd gebruiken. Er zijn ook twee subwooferuitgangen voor wie meer lage tonen wil hebben.

Verder heeft de DRA-900H analoge cinch-ingangen voor het aansluiten van bijvoorbeeld een CD-speler en er is ook een draaitafelingang gemonteerd geschikt voor mm-elementen. Een FM-tuner is ingebouwd maar ook het modernere DAB kan worden gebruikt.

Dan is er ook nog ondersteuning van het eigen Heos-platform. De DRA-900H kan draadloos muziek streamen tussen compatibele Heos-componenten van populaire muziekstreamingdiensten zoals Spotify, Amazon Music HD, Tidal en meer.

PCM-signaal (ALAC, FLAC, WAV, etc.) kan worden aangeleverd tot een resolutie van 24-bit/192 kHz, evenals 2,8/5,6 MHz DSD-bestanden. Natuurlijk kan muziek ook via Bluetooth of AirPlay 2 worden aangeleverd. Aan de voorkant is een USB-poort gemonteerd ter aansluiting van een USB-HDD, USB-SSD of USB-stick.

Denon DRA-900H: prijs en leveringsinformatie

De DRA-900H is vanaf eind september voor net geen 900 euro verkrijgbaar in een zwarte en zilverkleurige uitvoering.

MERK

EDITORS' CHOICE