NIEUWSDS Audio

Luistershow met optische draaitafelelementen van DS Audio op zat. 30 sept a.s. bij Sights & Sounds in Zutphen

Het Japanse DS Audio maakt bijzondere draaitafelelementen zonder spoelen en magneten. De bewegingen van de naald worden gevolgd door een laserdiode. Wie daar meer over wil weten en wil horen hoe dat klinkt, moet op zaterdag 30 september a.s. naar de luistershow bij audiodealer Sights & Sounds in Zutphen gaan.

Optische draaitafelelementen van DS Audio

Het in Japan gevestigde DS Audio is een nieuw gevormde bedrijfsgroep voor audio binnen Digital Stream Corporation (DSC). DSC is al meer dan 25 jaar actief op de markt voor laseroptica en staat bekend als de leverancier van industriële laseroptica systemen in de markt voor optische schijven, in mediale testsystemen en voor verschillende optische laserinstrumenten. Het marktaandeel van 95% in optica voor schijftesters spreekt voor zich voor de kwaliteit en prestaties van deze laserproducten.

Een speciale productlijn is de lijn van optische draaitafelelementen van DS Audio. De plaat op het draaiplateau wordt afgelezen met een klassieke naald maar de bewegingen van de naald worden niet door een samenstel van spoelen en magneten in een elektrisch signaal omgezet. DS Audio heeft spoelen en magneten verwijderd en vervangen door een lasersysteem dat de bewegingen van de naald volgt en deze bewegingen omzet in een corresponderend elektrisch signaal dat naar een phono-versterker wordt geleid.

Wie daar meer over wil weten en wil horen hoe dat dan klinkt kan op zaterdag 30 september a.s. afreizen naar Zutphen naar de winkel van Sights & Sounds. Er zal worden gedemonstreerd met DS Audio DS-003, versterkers van Lindemann type Source en Power (voor/eind combinatie) en luidsprekers van Harbeth type M40.3 XD.

Het evenement vindt plaats in het voormalige restaurant aan de overzijde van de winkel op nr. 54.

Meer weten? Kijk dan op de website van Sights & Sounds.


MERK

EDITORS' CHOICE