NIEUWSApple

Muziek en sporten; hoe en waarom moet je dit samen gebruiken?

Gastauteur | 15 september 2023 | Fotografie Gastauteur | Apple

Dat sporten en bewegen gezond is weten we allemaal, helaas komt niet iedereen er toe om het ook volop te doen. Wat muziekliefhebbers soms wel extra kan motiveren en misschien net over de streep kan trekken is een fijne en motiverende playlist. Dit kan een workout een stuk dragelijker maken en een rondje hardlopen zelfs leuk. Wel is het belangrijk om muziek op de juiste manier in te zetten en ook de juiste spullen te gebruiken. Alleen hiermee zal je het effect van muziek op je sportprestaties kunnen merken. Eerst lees je hoe je het gebruikt en vervolgens het effect. Klaar voor de start? 

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Hoe gebruik je muziek 

Het is belangrijk dat je in ieder geval de juiste spullen hebt, want sporten met muziek is fijn maar sporten met slechte muziek is eerder storend. Ga voor het beste van het beste. Combineer fijne draadloze oordopjes met de nieuwe iPhone 15 van Odido. Daarmee heb je echt het beste geluid wat Apple op dit moment op de markt is, en dit dan gecombineerd met een scherp abonnement van Odido.

Door het sterke netwerk weet je zeker dat je altijd bereik hebt, en ook wanneer je dreigt te verdwalen toch weer thuiskomt tijdens het hardlopen of wielrennen. Oók zonder internet en zelfs op plekken zonder bereik kun je met de satellietfunctie altijd de weg naar huis vinden. Daarnaast is de iPhone 15 gemaakt van ontzettend sterk titanium. Dit zorgt ervoor dat hij ook heel blijft wanneer je hem onderweg verliest. Het grote scherm maakt de iPhone 15 ook heel geschikt om een 7 minute work out mee te doen. Je kunt op het scherm eenvoudig de trainer volgen en de oefeningen nadoen. Geen denkwerk, en alleen maar zweten dus! 

Waarom muziek? 

Dan de vraag waarom je muziek zou gebruiken. Het simpele antwoord is dat het je echt kan motiveren. Denk maar eens aan een knaller van een zomerhit, kun jij nog stil blijven staan? Dit geldt voor veel nummers en playlists. Je kunt zelf een playlist samenstellen, maar soms hoef je het wiel ook niet opnieuw uit te vinden. Je kunt dan gebruikmaken van standaard lijsten op bijvoorbeeld Spotify. Hier vind je per work out zelfs verschillende muziek. Het ligt wel aan de work out en je gemoed wat aansluit. Begin met een rustig maar up tempo nummer bij de warming up, om vervolgens de beat te verhogen wanneer je lekker op stoom begint te komen. En de cooldown? Dan is juist relaxte muziek lekker, met een vleugje sentimentele gitaar natuurlijk. Hiermee zal je hartslag weer dalen en zorg je ervoor dat je niet de hele avond hoog in je adrenaline blijft. 

Kortom, wanneer je een drempel voelt om te gaan sporten maar ook een liefhebber van muziek bent is het slim om eens de effecten van muziek op je prestaties te ervaren. Je zult zien dat het zeer motiverend werkt en ook je prestaties zal dit ten goede zal komen. Investeer in de juiste spullen voor onderweg zodat je verzekerd bent van hoge kwaliteit muziek. Vallen oordopjes steeds uit? Kijk dan eens naar een speciale hardloop koptelefoon, deze zijn ideaal en ook nog eens veilig. Helaas, hiermee is je laatste argument om niet te gaan sporten vanaf nu ook verleden tijd!


EDITORS' CHOICE