NIEUWSLuxman

De L-509Z is de nieuwe vlaggenschip geïntegreerde versterker van Luxman

Sinan Kökbugur | 22 september 2023 | Fotografie Fabrikant | Luxman

De Japanse audiofabrikant Luxman heeft de L-509Z aangekondigd. De nieuwe L-509Z is het nieuwe vlaggenschip van de vloot van geïntegreerde versterkers van Luxman. Zowel de voorversterker- als de eindversterkercircuits maken voor het eerst gelijktijdig gebruik van de nieuwe generatie van Luxman’s versterkingsfeedback-engine genaamd “LIFES”.

Luxman L-509Z

De nieuwe L-509Z van het in Japan gevestigde Luxman neemt de rol van vlaggenschip geïntegreerde versterker over van de L509X die circa zes jaar geleden op de markt is gekomen. Volgens Luxman is het vlaggenschip L-509Z van de nieuwe Z-generatie geëvolueerd tot een aanwezigheid die het concept van geïntegreerde versterkers overstijgt.

De versterkercircuits van een hoogwaardige versterker vereisen een onmiddellijke stroomtoevoer en hoge spanningsstabiliteit. De L-509Z is uitgerust met het traditionele voedingscircuit met hoge inertie van Luxman met een op maat gemaakte transformator van het 600 VA EI-type die beschikt over een hoge regeling en nieuw ontwikkelde blokcondensatoren met grote capaciteit. In totaal zijn acht afvlakcondensatoren geplaatst van elk 10.000 μF. De L-509Z kan 120 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren en het dubbele aan vier Ohm.

Zowel de voorversterker- als de eindversterkercircuits maken voor het eerst gelijktijdig gebruik van de merkeigen nieuwe generatie versterkingsfeedback-engine “LIFES". De volumeregeling is uitgerust met een nieuw mechanisme genaamd “LECUA-EX” dat verslechtering van de geluidskwaliteit onderdrukt. Het ‘one-body separate’ concept, dat tot doel heeft de ultieme alles-in-één versterker te zijn, heeft naar eigen zeggen een nieuwe niveau bereikt. De volumeregeling kent 88 stappen van 0 tot 87 dB.

Een fraaie aluminium IR-afstandbediening wordt meegeleverd. Met de afstandbediening kunnen alle CD-spelers van Luxman die na 1996 zijn verschenen ook worden bediend.

Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE