HI-VISITPUUR hifidelity

HiVisit Goldmund op DAE 2023

Goldmund Benelux is een vaste waarde op het Dutch Audio Event. Met de prachtige, nagelnieuwe Zwitserse Goldmund Tethys speakers en met de mooie Nederlandse merken Pink Faun Modus Audio en Ikigai en spullen van Silent Angel en AudioQuest, willen ze weer hoge ogen gooien tijdens de grootste audioshow van de Benelux.

De ruimte is zoals we van de heren kennen ingetogen en donker, maar wel sfeervol en lekker ruim, zo'n tien bij tien. Op het moment dat we komen kijken en luisteren is het nog -even- heerlijk rustig op de beursvloer, want het is pas net tien uur geweest. Dat geeft de gelegenheid om op de hotseat, of beter gezegd sweetspot, plaats te nemen.

Zwitsers en Nederlands, een prachtige combi

Eerst nog even een korte toelichting over de gebruikte spullen tijdens de demo. Want de nieuwe en gelimiteerde Goldmund Tethys, want slechts 94 paar, waarvan 3 in Nederland, is het eerste passieve model van de Zwitsers in zo’n 14 jaar tijd. De vormgeving is strak te noemen.

Verder is er van Modus Audio de nieuwe DAC01 meegenomen, naast de vorig jaar op DAE geintroduceerde SPR01 voor- en SPA01 eindversterker van het merk. In de ruimte stond overigens een mooie SPR01 voorversterker met een plexiglas behuizing om het schitterende binnenwerk tentoon te spreiden.

Als bron is er voor streaming gekozen en wel voor het Nederlandse Pink Faun. En specifiek voor de Dual 2.16 Ultra. Stroom wordt gefilterd middels een AudioQuest Niagara filter en alle kabels zijn van het eveneens Nederlandse Ikigai en wel uit de toplijn Kinzan. Daarnaast is er nog een audiofiele netwerkswitch van Silent Angel in het audiorack te vinden.

Een korte impressie

Tijdens de luistersessie was het vooral een kwestie van achterover leunen en genieten. Eerst een muziekstuk wat werd gebruikt in de film The Adventures of Tintin. De track The Duel, van componist John Williams, is een opzwepend stuk. Het is al een tijd geleden dat we de film zagen, maar je kan je voorstellen dat dit muziekstuk ondersteunend is aan hetgeen op het scherm gebeurt. Wat vooral tijdens de luistersessie opvalt is de enorme dynamiek in de weergave. De ruimte is wel wat rumoerig door naastgelegen subwoofers. Daar kunnen ze bij Goldmund Benelux natuurlijk niks aan doen, maar desondanks is het laag van de Tethys zelf indrukwekkend, snaarstrak en rijk aan textuur.

Daarna iets heel anders, namelijk de track Love is Back van Celeste van het album Not Your Muse uit 2021. Deze soulvolle dame komt heerlijk soepel uit de Tethys met haar prachtige stem. De beat is strak en de weergave breed. Dit is écht lekker en eens wat anders dan veel tracks op een show als DAE.

Verder komt er nog wat klassiek werk voorbij en ook de kristalheldere stem van Hannah Reid, van London Grammar weet te overtuigen. Al met al is het dus weer smullen geblazen. | www.goldmund-benelux.com

MERK

EDITORS' CHOICE