NIEUWSiEar Tilburg

Meze Audio Empyrean II: nieuwe generatie high-end head-fi

Redactie Hifi.nl | 18 november 2023 | Meze

We zijn nog niet buiten bij Hifi Rose of we spotten al een tweede primeur: de Empyrean II van Meze, de opvolger van de succesvolle high-end hoofdtelefoon die je in de Benelux kunt vinden bij het team van Dune Blue. Voor deze tweede generatie hebben de ontwerpers van Meze Audio onder meer het Isodynamische Hybrid Array-driverontwerp van Rinaro Isodynamics verfijnd en voorzien in volledig nieuwe pads die het geheel dichter bij topmodel Elite brengen. De nieuwe Empyrean heeft een adviesprijs van 2.999 euro.

Meze Audio Empyrean II

“Bij het maken van Empyrean II was het ons doel om het vermogen van de hoofdtelefoon om fijne details te reproduceren te verbeteren en een neutralere geluidssignatuur te bereiken, terwijl het oorspronkelijke ‘gemakkelijk te luisteren’ karakter behouden bleef", aldus Mircea Fanatan van Meze. "Met dit in gedachten hebben onze ingenieurs op meesterlijke wijze de kracht van de driver benut om nieuwe mogelijkheden op het gebied van snelheid en nauwkeurigheid te onthullen en de driver zelfs betrouwbaarder te maken in uitdagende akoestische omgevingen.” 

Het membraan van de driver heeft een gewicht van 0,16 gram en een oppervlak van 4.650 mm2. De Empyrean heeft open oorschelpen en het gewicht is 385 gram zonder de oorkussens. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 8 Hz tot 110 kHz en de impedantie is 32 Ohm.

De Empyrean II wordt geleverd met twee sets oorkussens, elk ontworpen voor een andere ervaring. De meest geavanceerde oorkussens in de Empyrean-serie tot nu toe, de geheel nieuwe Duo-oorkussens, zijn op maat gemaakt voor de Empyrean II. Ze zijn gemaakt van een precieze mix van premium leer en Alcantara en introduceren een eigentijdse look en toon. Voor een klassieke audiofiele ervaring blinken de schuine Alcantara-oorkussens uit in het weergeven van ingewikkelde details en nuances in uw opnamen. De schuine vorm moet meer ruimte creëren in het oorkussen, wat zich moet vertalen in een luchtiger geluidssignatuur, met zuiverdere bassen en een verbeterde aanwezigheid in het middenbereik.

MERK

EDITORS' CHOICE