NIEUWSiEar Tilburg

AudioQuest 303, 505 en 707 powerconditioners in de spotlight op Audio Show iEar'

Redactie Hifi.nl | 18 november 2023 | AudioQuest

De AudioQuest PowerQuest 303, 505 en 707 zijn de nieuwste toevoegingen aan de Power Conditioners serie van de Amerikanen, die we een maandje geleden aan het werk hoorden (of juist niet?) in de AQ-kamer op Dutch Audio Event, en nu in de grote ruimte van de kabelgigant flink in de schijnwerpers staan. 

AudioQuest kom je op de Audio Show iEar' op zoveel plekken tegen dat je haast zou vergeten dat het merk ook zijn éigen demoruimtes heeft. In een van die ruimtes is de GoldenEar T66 de grootste publiekstrekker, maar hier kijken we graag even naar de PQ-303, PQ-505 en PQ-707 die toch net wat nieuwer zijn dan de fraaie vloerstaander van zustermerk GoldenEar. 

De drie broers zijn ieder voorzien van zeven geaarde stopcontacten per stuk: vier gefilterd, en drie zogenoemde high-current aansluitingen voor versterkers, eindversterkers, actieve speakers en subwoofers. Alle modellen worden geleverd met een 2 meter lange stroomkabel voor de aansluiting op het stopcontact. De full-size componenten kunnen los geplaatst worden in een meubel of gemonteerd worden in een 19 inch rackmount. 

AudioQuest PowerQuest 303

De AudioQuest PowerQuest 303 is het instapmodel, de vier gefilterde aansluitingen zijn gericht op het filteren van alle zogenoemde differentiële ruis van 30kHz-1Ghz. Deze ruis, veroorzaakt door allerlei elektronische apparaten in huis, heeft namelijk een nadelige invloed op de prestaties van je televisie, versterker, streamer en meer. De PQ-303 wordt geleverd met een PQ-416 netsnoer van 2 meter. Adviesprijs 599 euro.

AudioQuest PowerQuest 505

Middenmodel 505 is in de basis de 303, met als extra een common-mode filter (van 30kHz-100MHz), hierdoor wordt de ruis van mobiele telefoons, WiFi, Bluetooth en radiosignalen weggefilterd. De PQ-505 wordt geleverd met de PQ-716 netsnoer van 2 meter. Adviesprijs 799 euro.

AudioQuest PowerQuest 707

De AudioQuest PowerQuest 707 legt de lat uiteraard nog ietsje hoger door de differentiële ruis van 8kHz-1Ghz weg te filteren. Daarnaast worden er alleen bij dit model stroomtransistors van 45 amp gebruikt. Hierdoor is er altijd een reserve van stroom aanwezig, die ook als buffer werkt. Daarnaast is de 707 zoals het een topmodel betaamt net wat fraaier uitgevoerd en afgewerkt, waaronder een aliminium in plaats van kunststof behuizing en een zwaardere aan-uitschakelaar. Adviesprijs 1299 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE