NIEUWSWilson Audio

Wilson Audio Submerge: nieuwe subwoofer

Het Amerikaanse Wilson Audio heeft de Submerge gelanceerd, een krachtige actieve subwoofer waarmee volgens de fabrikant een heuse aardbeving gesimuleerd kan worden, immers de Submerge pakt op bij 5 Hz en de twaalf inch woofer wordt aangedreven door een versterker van 1.600 Watt. De koper kan bovendien kiezen uit een heleboel uitvoeringen.

Wilson Audio Submerge

De Submerge van Wilson Audio is voorzien van DSP om de ingebouwde versterker van 1.600 Watt nauwkeurig de dual-spider woofer met een diameter van twaalf inch aan te sturen. De DSP is zorgvuldig gekalibreerd voor een ideale akoestische interactie tussen het volume van de driver en de behuizing, waardoor een gebalanceerd en levensecht geluidsbeeld wordt gegarandeerd, aldus Wilson Audio.

De analoge bedieningselementen bevinden zich op een bewerkte hellende plaat aan de voorkant. Als de knoppen zijn verdraaid, kan de positie worden gemarkeerd met een trimring zodat na eventueel experimenteren snel kan worden teruggekeerd naar de ingestelde positie. Eventueel kan DSP volledig buiten werking worden gesteld.

De behuizing van de Submerge is gemaakt van het zelfontwikkelde X-materiaal dat volgens de ontwikkelaars ongeëvenaarde trillingscontrole en massa biedt, die essentieel zijn voor het reproduceren van lage frequenties. De versterker is trillingvrij gemonteerd.

De afmetingen van de Submerge zijn 76,8 x 45,7 x 62,4 centimeter (H x B x D, met afdekfront). Het frequentiebereik loopt van 5 Hz tot 500 Hz. Aan de voorkant bevindt zich een basreflex poort.

De koper kan kiezen uit een heleboel kleuren voor de behuizing en het afdekfront. Prijs en leveringsinformatie moeten voor de Benelux nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE