Pro-Ject Audio Sub Box 50 E: nieuwe compacte en betaalbare subwoofer

Het in Oostenrijk gevestigde Pro-Ject Audio Systems heeft de Sub Box 50 E aangekondigd. De nieuwe Pro-Ject Sub Box 50 E is een compacte subwoofer die met name als aanvulling is bedoeld op de monitorluidsprekers van de Oostenrijkse fabrikant. Uiteraard kan de nieuwe subwoofer ook met luidsprekers van andere fabrikanten worden gecombineerd. De levering zal naar verwachting binnenkort beginnen.

Pro-Ject Audio Sub Box 50 E: gesloten behuizing

De nieuwe Sub Box 50 E is de opvolger van de Sub Box 50 uit 2018. De subwoofer lijken heel erg op elkaar, maar model Sub Box 50 E (dus met de toevoeging “E”) gaat wat dieper. Veel subwoofers in de compacte, goedkope klasse zijn doorgaans als basreflex systeem uitgevoerd, maar de nieuwe Pro-Ject Sub Box 50 E is wederom een downfiring subwoofer in een gesloten behuizing. Met afmetingen van slechts 205 x 280 x 205 millimeter kan de nieuwe Pro-Ject Sub Box 50 E makkelijk worden geplaatst. De kast is gemaakt van MDF en gelakt in hoogglans zwart of hoogglans wit. Het gewicht is circa zes kilogram. De driver heeft een conus met een diameter van 130 millimeter.

De woofer wordt aangedreven door een versterker met een vermogen van 50 Watt RMS die pieken kan ondersteunen van 100 Watt. Het opgegeven frequentiebereik ligt tussen 38 en 160 Hz. Muzieksignaal kan via een cinch-aansluiting worden geleverd of via een set luidsprekeraansluitingen die doorgelusd worden. Natuurlijk zijn volume en cross-overfrequentie regelbaar. De fase kan gedraaid worden met een schakelaar en de gebruiker kan met de autosense-functie de subwoofer laten mee aan/uitschakelen met de rest van het systeem.

Pro-Ject Audio Sub Box 50 E: prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Pro-Ject Sub Box 50 E zou binnenkort verkrijgbaar moeten zijn in de uitvoeringen hoogglans zwart en hoogglans wit. De adviesprijs bedraagt net geen 300 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE