NIEUWSSennheiser

De Sennheiser Momentum Sport draadloze in-ears hebben sensors voor hartslag en lichaamstemperatuur

Het Duitse Sennheiser heeft de volledig draadloze in-ear hoofdtelefoon Momentum Sport aangekondigd en zoals mag worden afgeleid uit de naam zijn de oordopjes bedoeld voor gebruik tijdens het sporten. De haakjes aan de bovenkant van de behuizing moeten er voor zorgen dat de oordopjes goed blijven zitten tijdens actieve trainingen. Begin april 2024 komen de Momentum Sport oordopjes in drie kleuren op de markt.

Sennheiser Momentum Sport

Niet alleen het haakje aan de bovenkant maakt de oordopjes geschikt voor sporten. de behuizing van de Momentum Sport is waterdicht volgens de IP55-norm dus ze zijn verregaand waterdicht en stofbestendig. Door het half-open ontwerp wordt de drager niet volledig afgesloten van zijn omgeving. Een aanpasbare Transparantie-modus, Antiwind-modus en Adaptive Noise Cancelling modus zorgen aanpassing naarmate de omgeving verandert.

Sennheiser heeft samengewerkt met Polar om de Momentum Sport een boost te geven met de Powered by Polar technologie, die een nauwkeurige meting van hartslag en lichaamstemperatuur zou moeten geven zonder dat de drager een losse hartslagmeter op de borst of een ander apparaat rondom de pols moet dragen. De sensoren zijn in de oordopjes geïntegreerd. De gegevens over de hartslag en temperatuur kunnen vervolgens worden overgezet naar fitnessplatforms als Apple Health, Garmin Connect en verschillende andere apps. Koppel je oordopjes met een slim apparaat via bluetooth en ze werken naadloos samen met de Polar Flow-app, zodat je een duidelijk overzicht krijgt van je fitness- en trainingsgegevens, aldus Sennheiser.

De Momentum Sport-oordopjes gaan tot zes uur mee op een enkele acculading. Samen met de accucapaciteit van het oplaaddoosje meegerekend is circa 24 uur muziekplezier beschikbaar. Ook kan de oplaaddoos draadloos worden opgeladen met de Qi-standaard.

De Momentum Sport verschijnt op 9 april en heeft een adviesprijs van 329 euro. De koper kan kiezen uit de uitvoeringen Polar Black, Burned Olive en Metallic Graphite.


EDITORS' CHOICE