NIEUWSSonos

Sonos en Sonance lanceren luidspreker voor inbouw in plafond

Het Amerikaase Sonos heeft vandaag de In-Ceiling luidspreker van Sonos en Sonance gelanceerd, waarmee de succesvolle Architectural-lijn van passieve speakers wordt uitgebreid. De luidspreker met een diameter van 20,3 centimeter past naadloos in elk plafond en levert krachtig, gebalanceerd en kristalhelder geluid. De speaker is vanaf 26 maart 2024 verkrijgbaar in de Verenigde Staten en zal dit voorjaar wereldwijd beschikbaar zijn voor net geen 1.100 euro per set.

De luidspreker is ontworpen en afgesteld in samenwerking met Sonance, het bedrijf waar Sonos sinds 2018 mee samenwerkt. De nieuwe luidspreker is voorzien van een speciaal ontworpen, grotere woofer en een high-excursion motor voor een soepel middenbereik, indrukwekkend diepe bass tot 32 Hz en een uitgebreid luistergebied. De 30 millimeter tweeter en een nieuw geoptimaliseerde golfgeleider zorgen voor natuurlijk klinkende vocalen en een betere verspreiding van de hoge frequenties voor een brede, gelijkmatige dekking die de kamer vult met geluid.

Hoewel de 20,3 centimeter In-Ceiling-speaker groter is dan de versie van 15,2 centimeter, blijft het magnetische rooster esthetisch ongewijzigd, waardoor beide modellen naadloos samen in dezelfde ruimte kunnen worden gebruikt. De grille van zowel de 20,3 cm als 15,2 cm-maten is beschikbaar in wit voor een discrete match met de meeste plafonds. Het speciaal ontwikkelde stalen rooster kan worden geverfd om aan de specifieke wensen en maatwerkbehoeften van elke klant te voldoen.

“De 20,3 centimeter In-Ceiling luidspreker is ontworpen als directe reactie op de behoeften van onze installateurs, die vroegen om meer maatopties en flexibiliteit tijdens de installatie,” zo verklaart Audra Kinsley, VP en GM van Sonos Professional. “Deze nieuwe toevoeging biedt een krachtig geluidsprofiel en verbluffende prestaties die de ervaring van klanten verbeteren als Sonos Architectural-speakers worden gecombineerd met Sonos Amp. De toevoeging van de 20,3 centimeter In-Ceiling geeft professionele installateurs en klanten de vrijheid en flexibiliteit om het ontwerp en de luisterbeleving te kiezen die perfect binnen hun ruimte past.”

In combinatie met Sonos Amp tilt de Sonos Architectural-lijn geluid letterlijk naar een hoger niveau van multi-room audio. Met de Sonos Amp bieden de In-Ceiling- (en In-Wall-)speakers nog meer voordelen, waaronder overdrive-bescherming en aangepaste tuningverbeteringen die zorgen voor voller geluid en een uitgebalanceerde frequentierespons. In combinatie met Sonos Amp profiteert de luidspreker ook van Trueplay-tuning, die rekening houdt met de grootte, constructie, vorm en inrichting van de kamer waar de luidsprekers zijn geplaatst, en automatisch de EQ aanpast voor optimaal geluid.

Net als alle Sonos Architectural-speakers profiteert de Sonos In-Ceiling in combinatie met Sonos Amp van de voordelen van het volledige Sonos-ecosysteem. Dit omvat de eenvoudig te bedienen app die werkt met al je favoriete streamingdiensten, Apple AirPlay 2, regelmatige software-updates en de mogelijkheid om aanvullende Sonos-speakers en componenten toe te voegen om je setup uit te breiden wanneer je daar klaar voor bent.

De 20,3 centimeter In-Ceiling luidspreker van Sonos en Sonance is vanaf 26 maart a.s. in de Verenigde Staten verkrijgbaar, en wordt dit voorjaar wereldwijd beschikbaar voor 1.100 euro per set. Ga voor meer informatie naar sonos.com.


EDITORS' CHOICE