NIEUWSSennheiser

Sennheiser lanceert open over-ear hoofdtelefoon HD 490 Pro voor studiogebruik

De Duitse hoofdtelefoonbouwer Sennheiser heeft de open over-ear hoofdtelefoon HD 490 Pro aangekondigd. De nieuwe HD 490 Pro is een studiohoofdtelefoon die volgens de makers een perfect mix van helderheid, comfort en betrouwbaarheid moet bieden. Dat zijn eigenschappen die buiten de studio natuurlijk ook gewaardeerd kunnen worden. Sennheiser levert twee sets oorkussens mee.

Sennheiser HD 490 Pro: lichte en comfortabele open over-ear hoofdtelefoon

De Sennheiser HD 490 Pro is een professionele studiohoofdtelefoon van referentieniveau. Studiohoofdtelefoons moeten vooral neutraal klinken en de ontwerpers van de HD 490 Pro beloven een ongekleurde frequentierespons voor eerlijke, dynamische geluidsweergave over het hele spectrum, mede door de open oorschelpen. De nauwkeurig ontworpen ergonomie elimineert drukpunten en levert ultiem, flexibel en lichtgewicht comfort voor langdurig gebruik.

De HD 490 Pro komt met twee unieke sets wasbare, verwisselbare oorkussens voor produceren of mixen die volgens de fabrikant helpen bij focussen op het geluid en het elimineren van oorvermoeidheid. Tegelijkertijd zorgen de open oorschelpen, voorzien van metalen roosters, voor natuurlijke ventilatie en het voorkomen van oorbroei.

De HD 490 Pro heeft een duurzaam ontwerp en is ontworpen in Duitsland. De handmatige assemblage vindt plaats in Roemenië.

Sennheiser HD 490 Pro, met of zonder Plus

Sennheiser heeft twee leveringspakketten m.b.t. de HD 490 Pro. Er is ook een HD 490 Pro Plus pakket en het verschil is de aard en hoeveelheid meegeleverde accessoires. Het pakket HD 490 PRO omvat een 1,8 m eter lange kabel, een set oorkussens voor mixen en een set oorkussens voor produceren. Het pakket HD 490 PRO Plus wordt geleverd met een kabel van 1,8 meter, tevens een kabel van 3 meter, een premium etui, oorkussens voor mixen, oorkussens voor produceren en een extra hoofdbandkussen.

De adviesprijs voor de HD 490 Pro is 399 euro en voor het Plus pakket wordt 479 euro gevraagd.

Ten slotte, Sennheiser biedt optioneel een gebalanceerde hoofdtelefoonkabel aan voor 39 euro.

Sennheiser HD 490 Pro: technische specificaties 

  • Type: dynamische over-ear hoofdtelefoon
  • Akoestisch principe: open oorschelpen
  • Diameter driver: 38 millimeter
  • Frequentiebereik: 5 Hz tot 36 kHz
  • Gevoeligheid: 105 dB SPL (1 kHz/1 Volt rms); 96 dB SPL (1 kHz/1 mW)
  • Max. geluidsdrukniveau: 128 dB SPL (1 kHz, 5% THD)
  • THD: kleiner dan 0,2% (1 kHz, 100 dB SPL)
  • Impedantie (1 kHz): 130 Ohm
  • Temperatuurbereik: werking: 0° C tot +50° C; opslag: -25° C tot +70° C
  • Relatieve vochtigheid: werking: 10 – 80% (niet-condenserend); opslag: 10 tot 90%
  • Gewicht (zonder kabel): 260 gram


EDITORS' CHOICE